Menší platový výměr - pomůže výpověd? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Menší platový výměr - pomůže výpověd?

Filip, 28.07.2011 09:10:57

Zdravím, mám dotaz ohledně platového výměru. Dnes mi ho zaměstnavatel snížil o třetinu s platností od 8.8.2011. S tím, že v dodatku je uvedena jiná pracovní pozice. Moje dotazy jsou:

Pokud dám výpověd, zůstane v platnosti starý platový výměr?
Pokud nepodepíši dodatek s novou pozicí, bude se jednat o významné snížení platu, při vykonání stejné práce?

Bohužel je platový výměr samostatně a není součástí pracovní smlouvy. V naší firmě funguje vše přes dodatky, jinak smlouvu mám na dobu neurčitou. Díky za případné odpovědi

Re: Menší platový výměr - pomůže výpověd?

Karel Dlouhý, 28.07.2011 14:29:55

Bez vašeho souhlasu nemůže zaměstnavatel změnit pracovní pozici, kterou máte v pracovní smlouvě.
Pokud je výše mzdy ve mzdovém výměru, tak tu může měnit jednostranně.
Např. pokud je v pracovní smlouvě "samostatná účetní" a tomu odpovídá mzda ve mzdovém výměru, může být nový výměr s jinou mzdou, ale nemůže se ve mzdovém výměru změnit na "účetní" nebo "sekretářka" - to by se muselo změnit dodatkem k pracovní smlouvě s vaším souhlasem.

Nebo můžete navrhnout skončení prac. poměru dohodou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »