Konkurenční doložka - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Nekalá soutěž

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

konkurenční doložka

Lenka Podešvová, 13.08.2008 11:10:15

Dobrý den, mám pracovní smlouvu na dobu určitou s konkurenční doložkou. Nyní můj pracovní poměr končí a já bych chtěla pracovat jako OSVČ, nesmím však ve stejném oboru jako můj nynější zaměstnavatel.Je nějaká lhůta ve které musím zaměstnavateli oznámit, že u něj budu uplatňovat peněžité vyrovnání? Nenašla jsem žádný vzor, podle kterého bych toto uplatnila.
Děkuji za Odpověď.

Re: konkurenční doložka

Mgr. Oldřich Topka, 21.08.2008 10:34:40

Dobrý den, kompenzace ve výši průměrného výdělku bývalého zaměstnance je splatná po uplynutí každého měsíce, ve kterém trvá povinnost nekonkurence. Pokud ovšem nebylo v konkurenční doložce sjednán jiný způsob (třeba jednorázová výplata).
Zaměstnavatel by ji tedy měl vyplácet bez toho, aby se mu zasílaly nějaké výzvy. Na něco takového žádný "vzor" není.

Konkurenční doložka

Veselá Milena , 16.01.2008 17:32:43

Obchodnífirma a podnikatel/fyz.osoba/ uzavřeli smlouvu dle OZ na poskytování služeb takto:
-doba trvání smlouvy 07/2006-03/2008
-doba trvání zákazu konkurence 07/2006-03/S2009
-zákaz konkurence nejen pro podnikatele,ale i osoby
spřízěné
Podnikatel /fyz.os./od smlouvy dne 17.9.2007 odstoupil
otázky:
1.platí při odstoupení od smlouvy konkur.doložka?
2.pokud ano-kdy skončí platnost doložky?
3.domnívám se,že odstoupením od smlouvy-vrací se stav
do doby před uzavřením smlouvy a tudíž ani doložka
neplatí?
4.pokud doložka platí-má druhá strana povinnost platit
za celou dobu trvání doložky mzd.náhradu a v jaké výši

Re: Konkurenční doložka

Mgr. Oldřich Topka, 30.01.2008 09:26:49

Dobrý den, posuzování správnosti a platnosti smluv není předmětem poradenství na tomto serveru. Předložte smlouvu k posouzení právníkovi. Obecně paltí, že smlouva se odstoupení ruší od počátku (a heldí se na ni jako by nevznikla). Pokud jde o dotaz na "mzdové náhrady", nevím co máte na mysli. Smlouvu jste uzavřela jako podnikatelka a tudíž mimo rámec zákoníku práce. Máte tedy nárok na odměnu ve smlouvě dohodnutou, ale na žádné mzdové náhrady Vám nárok rozhodně nevznikl.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »