Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám bratra, ze kterého se stal gembler. Bojíme se, aby neprohrál byt a proto bychom s jeho souhlasem chtěli převést byt na někoho jiného z rodiny. Jsme tři sourozenci a mimo bratra máme děti. Já se provdala a odstěhovala k manželovi do jeho bytu, který má po svých prarodičích. Druhá sestra se také provdala a odstěhovala ke svému manželovi. Po nějaké době a po dohodě jsme vyměnili náš byt s bratrem a naší matkou. Byt do kterého jsme se odstěhovali byl města a museli jsme ho odkoupit. Nyní řešíme problém, na koho přepsat byt, ve kterém bydlí bratr. Sestra sice po našich rodičích nezdědila nic, ale taky neměla nic proti tomu, abychom s manželem byt koupili. Bratr získal byt (výměnou). Byt bychom chtěli přepsat na jedno z dětí. Kdo má na tento byt právo? nebo se musí byt přepsat na mě i sestru?
Je to celé nejasné. Kdo je majitelem bytu? Ten o něm může rozhodnout.
Čí byly byty, které jste vyměňovali?
Omlouvám se za nejasnost. Pokusím se to shrnout jasněji. Bratr je majitelem bytu, který se bude přepisovat. On souhlasí s přepsáním. Byty, které se vyměňovaly byly vždy ze strany manžela, nebo po mé matce, ten jsem ale KOUPILA.
Jsme tři sourozenci - já, sestra a bratr. Sestra nic nezdědila, já ten byt po matce ale znovu opakuji, že ten jsem ZAPLATILA. Máme mezi sebou výborné vztahy a v první řadě chceme, aby bratr ten byt neprohrál, ale do budoucna chceme mít jasno. Ještě nás napadlo přepsat byt na mou dceru a dceru sestry. Jak by to mělo být správně?
Asi jsem nechápavý ...
"Po nějaké době a po dohodě jsme vyměnili náš byt s bratrem a naší matkou. Byt do kterého jsme se odstěhovali byl města a museli jsme ho odkoupit."
Náš byt = byt Vašeho manžela, kam jste se přestěhovala? Proč výměna bytu v osob. vlastnictví za byt města?
Pokud byste byt po zemřelé matce zdědila, tak nechápu, proč jste jej platila obci. Pokud by to byl obecní byt, tak jste jej nemohla zdědit.
Nemluvte o přepisování bytu! Byt lze darovat nebo prodat.
Obecně: je na Vás, jak se dohodnete, aby se nikdo necítil ukřivděný. Darovat byt dcerám by bylo také řešení - i když problémy pak nastanou po letech (kdo z nich tam bude bydlet).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com