Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, momentálně řešíme s manželem takový problém a doufáme, že nám někdo poradí. Manžel se dvěma sestrama zdědili rodinný dům, kde jsme všichni bydleli, před rokem se dohodli, že dům prodají a my jsme se s manželem odstěhovali. Jeho sestry s matkou tam zatím zůstaly a udělaly dluh na elektrice, kterou neplatily a ani nedaly manželovi peníze na to, aby ji zaplatil (elektrika byla psaná na manžela).Sestry z peněz z prodeje opět dluh na elektrice nezaplatily a tak rostly úroky. Před 4 měsíci sourozenci prodávali ještě nějaké pozemky a dohodli se, že manželovi z té částky dají nějaké peníze na zaplacení všech dluhů, daně z převodu apod., sestry s tím souhlasily, peníze mu daly, ale teď jedna ze sester začala po manželovi peníze chtít zpět. Neměli spolu sepsanou žádnou smlouvu a tak by mě zajímalo, pokud by začal třeba soudní spor, kdo by vyhrál. My tolik peněz teď nemáme a je to celkem psych.náročné, když nám pořád vyhrožuje, i její přítel, který manžela dokonce napadl. Děkuji moc
Váš manžel se měl podílet na nákladech i výnosech z uvedeného domu. Protože umožňoval užívat i vlastní část domu, měl by od sourozenců požadovat vydání bezdůvodného obohacení, nejedná se však o solidární závazek. Může si tedy vůči sestře započítat pouze částku připadající na její osobu. Pokud bude zůstatek sestry vyšší než manžela, soudní spor by prohrál.
Děkuji za odpověď,nejsem si jistá,jestli jsem správně položila otázku,ta částka nebyla na pokrytí nákladů vložených za opravy,ale všichni tři dali dobrovolně po dohodě stejný díl z peněz z prodeje pozemků na zaplacení dluhu,manžel to zaplatil,ale teď nemůže najít doklad o zaplacení. Žádnou smlouvu mezi sebou neměli a tak mě zajímá,zda může sestra chtít ty peníze zpět. Děkuji
Jaký dluh kdo platil? Sestry + matka?
Dluh na elektrice+úroky,daň z převodu pozemku. Všichni tři majitelé-sourozenci dali stejnou částku na zaplacení.
Pokud měli na domě i pozemcích stejný podíl, peníze zpět sestra chtít může, ale nemá na ně nárok.
Děkuji moc za odpověď,trochu jste mě tím uklidnil. Ještě bych se chtěla zeptat,jak máme postupovat, když nám manželova sestra píše výhružné sms a chodí k nám domů. Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com