Vrácení zálohy - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zaplacení pohledávky z r. 1993

Jitka Chytilová, 30.04.2008 11:57:07

Dobrý den,dostala jsem výzvu k zaplacení poskytnuté zálohy s douškou pokus o smír.Obsah výzvy se týkal r. 1993,kdy jsem uzavřela s Bohumínskými dratovnami,dnes Moravskoslezským investičním fondem a.s. v druhé vlně kupomonové privatizace smlouvu o vyplacení zálohy na dividendy.Fond dávno zanikl,současný rovněž a my jsme nikdy nedostali žádnou zprávu ani jiné informace o stavu našeho účtu a nedostali jsme žádné finanční prostředky z této privatizace.Navíc smlouvy jsme po 15 letech již nenašli,asi jsem je vyhodila.Pokoušela jsem se volat na čísla uvedená ve výzvě,první je stále obsazeno,druhé bylo v mezivolání zrušeno a třetí je nedostupné.Firma Agira-Credit s r.o,se sídlem v Ostravě po nás požaduje uhrazení pohledávky, nevím jak postupovat,zda má na to vůbec po 15 letech nárok,když my žádné plnění nedostali a nebyli jsme ani jinak informování.Požádala jsem je písemně emailem,o zaslaní kopií smluv,zatím nic nepřišlo. Můžete mi poradit,jak se k tomuto poroblému postavit? Děkuji Chytilová

Re: zaplacení pohledávky z r. 1993

Mgr. Oldřich Topka, 30.04.2008 12:25:03

Dobrý den, na tohle téma je otevřena rozsáhlá diskuze čtenářů http://www.pravnik.cz/forum/topic-655.html.

Vrácení zálohy

Hana Neuvirthová, 20.04.2008 01:38:53

Dobrý den, 7.4.2008 jsem si v jedné půjčovně svatebních šatů zamluvila svatební šaty. Při placení zálohy mě paní prodavačka řekla, že tato záloha je vratná a na doklad o zaplacení napsala...byla seznámena se zápůjčním řádem. Po 10 dnech jsem chtěla zálohu vrátit, ale paní majitelka mě řekla, že je tato záloha nevratná. Pokoušela jsem se s paní domluvit, že mě to paní prodavačka opravdu řekla a mám svědka, že to tak bylo. Půjčovní řád mě byl ve zkratce řečen pouze ústně při zkoušení šatů. Psaný řád jsem neviděla a nic víc než doklad o zaplacení nepodepsala. Má paní majitelka právo si tuto zálohu nechat?Děkuji

Re: Vrácení zálohy

Mgr. Oldřich Topka, 24.04.2008 10:14:23

Dobrý den, jako kupující jste se měla s řádem seznámit a měla jste si ho vyžádat k nahlédnutí. Teď bude obrana těžká. Můžete tvrdit, že jste byla uvedena v omyl na základě tvrzení prodavačky, čímž Vám vznikla "škoda", ale pokud zálohu nevrátí dobrovolně, nezbývá nic jiného než soud.

Záloha na restauraci

Alena Matrasova, 31.03.2008 11:31:16

Dobrý den,
za zamluvení sálu v restauraci na svatbu jsme byli nuceni zaplatit zálohu za rezervaci data 5000Kč. Ale z rodinných důvodů se svatba přesouvá.Rezervaci jsme odvolali 2,5měsíce dopředu, ale provozní dané restaurace mi řekl, že celá záloha je nevratná a tudíž nemám nárok na její vrácení. Přitom na stvrzence není napsané nic o tom,že je záloha nevratná.
Můžete mi prosím poradit, zda mám právo na vrácení zálohy či nikoliv.
Děkuji.
Matrasová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »