Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
ve firmě, kde pracuji je špatná platební morálka a většina zaměstnanců je pod strašným tlakem a ve stresu. Běžně se tu stává, že výplatu člověk dostane s měsíčním zpožděním.
Ráda bych se z téhle práce vyvázala. Chtěla bych se zeptat, mohu podat výpověď z mé strany - dohodou a pokud by mi příští měsíc nepřišla výplata, můžu po patnácti dnech, co mi výplata nepřišla, výpověď změnit na okamžitou výpověď z důvodu nevyplacení odměny? Byla bych již ve výpověďní lhůtě.
A pak se chci zeptat, jak potom budu postupovat? Jelikož nemám finanční rezervu, jsem na výplatě dost závislá. Co když mi nebudou chtít vyplatit mzdu a nebo to budou stále prodlužovat? Jak je to s tím odstupným, pokud podám výpověď z důvodu nevyplacení mzdy?
Velice vám děkuji
Hezký den
Dobrý den,
termínem splatnosti mzdy je vždy celý následující kalendářní měsíc, zákonná lhůta 15 dnů neběží od výplatního termínu, ale až po termínu splatnosti. Okamžité zrušení pracovního poměru (pozor, nejde o výpověď) je při dlužné mzdě za březen 2011 nejdříve 16. května 2011.
Kdyby Vám zaměstnavatel nevyplatil mzdu, musela byste jej žalovat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com