Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám takový zvláštní dotaz.
Nedávno za mnou přišla moje prababička (vdova, 1 dítě - nesvéprávné, oprávněná osoba je vnučka - moje matka) s tím, že mi chce darovat svůj byt s věcným břemenem, aby mi po ní něco zůstalo, když zbytek rodiny (matka, babička) je zajištěný s vlastními byty. Bohužel, když jsme to začali řešit a já zjišťovat, jak se to vlastně dělá, prababička zemřela. Z mojí dedukce si myslím, že dědictví, které by zřejmě náleželo její jediné dceři, mé babičce, asi připadně mamce, jelikož babička je nesvéprávná a mamka spravuje vše za ní. Rád bych věděl, jestli jsou mé domněnky správné, nebo mám nárok jakýmkoli způsobem zasahovat/podílet se na dědictví bytu. Děkuji
Dědicem bude Vaše babička, úkony v dědictví bude jako opatrovník činit Vaše matka. Vy do dědictví zasahovat nemůžete.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com