Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
Před více než 3 měsíci jsem prodal auto VW Golf (r.v.94) soukromé osobě. Minulý týden se mi kupující ozval, že chce odstoupit od smlouvy nebo vrátit peníze, protože je zkorodovaná podlaha. Tvrdí, že se jedná o skrytou vadu.
Smlouva byla uzavřená podle §409-475 obchodního zákoníku. Nevím jaký to má vliv, jestli je podle obč. nebo obch. zákoníku. Ve smlouvě je uvedeno: "Kupující prohlašuje, že byl prodávajícím seznámen se stavem prodávaného vozidla. Prodávající prohlašuje, že si není vědom závad, skrytých vad ani jiných skutečností, které by ovlivňovaly provozuschopnost nebo bezpečnost provozu vozidla."
Kupující měl dost času si auto prohlédnout, byla provedena zkuš.jízda a u 16 a půl let starého auta se přeci musí s nějakou korozí počítat. Koroze podlahy podle mě není skrytá, ale zjevná vada a je to bežné opotřebení. Navíc teď po zimě, kterou už auto vlastnil se mohla rapidně zhoršit.
Jaký na to máte názor a kdo je v právu? Jsem student, ne podvodník ani milionář.
Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com