vytopení bytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vytopení bytu sousedů pod námi

Jitka Honcová, 31.07.2009 17:04:43

Dobrý den,

máme v podnájmu byt, soused pod námi tvrdí, že jsme ho vytopili. Ačkoliv má na stěně viditelné stopy od vody (od stropu) u nás nebyla žádná známka toho, že by tam voda byla, když se to stalo nebyly jsme na bytě přítomni. Přítomni jsme byli až druhý den, ale žádnou závadu u nás jsme nenašli. Dokonce se jedná o stěnu u které ani není poblíž koupelna ani jiný zdroj vody. Soused pod námi není pojištěn, ale byt který máme v pronajatý pojištěný je. Zajímá mne jestli my, jakožto podnájemníci jsme škodu povinni zaplatit, aniž bysme našli známky vytopení námi. Děkuji za radu.

Vytopený byt

Jana Franeková, 25.02.2009 21:24:28

Dobrý den, bydlím v nájemním bytě u majitele. Byt byl vytopen nájemníkem nade mnou.Promáčený strop, kde se loupe malba i s omítkou a promáčené parkety.Majitel odmítá opravu, prý si to musí zajistit a zaplatit sám nájemník. Můžete prosím poradit? Děkuji

vytopení bytu

dj etno, 15.01.2008 20:58:12

Dobry den, nestastnou nahodou jsme vytopili vodou sousedy. Dlouhe plexisklo vypadlo na vodovodni baterii a narazem spustila pakovy kohout od baterie (plexi se vzpricilo a pakovy kohout byl blokovan), plnym prodem tekla voda asi hodinu. Jeden byt je vytopen stredne a ostatne mirne. Mam otazku, ani jeden uzivatel bytu nema uzavrenou pojistnou smlouvu, za skody zpusobene vodou atd. Jelikoz se jedna o nestastnou nahodu jak se takovy pripad posuzuje ? Jake mam sance a jak se v takovych pripadech postupuje s uvedenim bytu do puvodni podoby? Pokud po me budu chtit sousede financni castku za zniceni a ja budu trvat na odstraneni pozkozeni svepomoci na vlastni naklady jak v tkaovem pripade postupovat pokud budou trvat na teto castce?|dekuji za odpoved David

Re: vytopení bytu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.01.2008 08:48:43

Dobrý den,
v takových případech byste pojistnou smlouvu měli mít uzavřenou spíše Vy na škody, které užíváním bytu ostatním způsobíte - tedy právě ono vytopení. Vy jste škodu způsobili (i když náhodou) a Vy tedy nesete následky spočívající v úhradě škody.
Způsob bude záležet spíše na Vaší vzájemné domluvě, nicméně svépomocí vše řešit nelze.

Alena Hájková, 29.05.2008 12:05:40

Dobrý den,
mám opačný problém s vytopením bytu mého syna. Jeho byt je těsně po rekonstrukci. Majitelé bytu, kteří škodu způsobili nejsou pojištění a ani není pojištěn můj syn (nestihl se ještě pojistit). Existuje nějaký vzor smlouvy o náhradě škody? Chtěli bychom mít v ruce písemný závazek o úhradě škody. Podle mne vzájemná domluva o úhradě nestačí.

Děkuji.

Mgr. Oldřich Topka, 13.06.2008 14:17:26

Dobrý den, dnes existuje řada vzorů, najdete je buď v knihovně nebo na internetu. Vždy je však třeba vzor upravit podle konkrétních okolností.

Jakub Kymlička, 29.07.2008 13:41:46

Dobrý den,

dnes v bytě nad námi praskl rozvod vody. Po dvou hodinách se podařilo zastavit hlavní uzávěr. Bohužel to již značná část naší koupelny a chodby byla pod vodou, která pokračovala do dalších místností. Dům je ve společném vlastnictví nájemníků, ale správcem domu je externí firma. Ta příjela a provedla opravu. Vzhledem k rozsahu podmáčení jsem se rozhodl pro pronájem vysoušecí techniky. Po kom mám vymáhat náhradu vzniklé škody a spojených nákladů? A jakým způsobem se odhaduje její výše?

Děkuji za odpovědi.

Jakub Kymlička, 09.08.2008 15:48:09

Situace vyřešena osobní dohodou, výše ceny odvozena od pořizovací, podělená procenty poškození.
Není nad upřímnost.

enjoy

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »