náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti z pracovního úrazu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti z pracovního úrazu

majkl black, 10.02.2011 09:29:26

Dobrý den , chtěl bych se zeptat, jak a z čeho se vypočíta náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti z pracovního úrazu.
Byl jsem voj. z povolání a způsobil jsem si pracovní úraz, za který nese plnou odpovědnost MO a mám díky prac. úrazu invaliditu 3 stupně.
Teď má dojít k výpočtu náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti z pracovního úrazu a nikdo mi není schopen říci, jak se to počítá. Jedni tvrdí že se to počítá z posledních 3 měsícu v neschopnosti, další varianta je že je to z poslednéch 3 měsíců před úrazem a další že je to průměr z celého roku pokud je to pro pracovníka příznivější.
Je zde totiž ještě problém, kdy asi v polovině neschopnosti z prac. úrazu po cca 5 měsécích neschopnosti jsem byl postaven mimo službu a dostal krácení platu o 45% a teď je mi tvrzeno, že mi to vypočítaji z tohoto kráceného platu, čímž by se defakto vyhnuli doplácení k inval. důchodu.
Děkuji moc za radu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »