Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
měla bych na Vás jeden dotaz. Můj přítel má u mě v bytě hlášené trvalé bydliště, ale bohužel má již několik let staré vydání exekutorského rozhodnutí. "Bohužel" za necelý měsíc čekáme rodinu. Já se doslechla, že existuje možnost sepsání listiny o majetku, kde je zapotřebí sepsat veškerý majetek, který nenáleží určité (exekutorsky postihované) osobě - tudíž mému příteli.
Moje prosba spočívá v tom, že by mě zajímalo co je k tomu potřeba? Jaké jsou potřebné kroky, aby byla listina právoplatná? Například dokládání fotografií (jedná li se např. o obývací stěnu), či dokládání sériového čísla u elekroniky apod. Dále jestli stačí ověření podpisů notářem, nebo je potřeba sepsat takovouto listinu u právního poradce? Popřípadě, kolik Kč si právník za takovouto službu účtuje? V neposlední řadě, jestli je tato listina vůbec k něčemu platná, při případné "návštěvě" pracovníka exekutorského úřadu.
Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Petra.
Tato listina by Vám v případě návštěvy exekutora nebyla nic platná. Jelikož povinný žije u Vás, exekutor se bude snažit zpeněžit vše co u Vás najde, pokud se Vám nepodaří prokázat Vaše vlastnictví k věci. Toto se neprokazuje žádným prohlášením, ale např. Vámi uváděné fotografie, svědecké výpovědi, výpisy z účtu u věcí zakoupených přes internet nebo zaplacených platební kartou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com