Ponechání si zásilky určené jinému adresátovi - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ponechání si zásilky určené jinému adresátovi

Ivo Šalomon, 30.01.2011 12:22:23

Dlouhou dobu mi přepravní službou DHL nebyla doručena zásilka. Vlastním pátráním jsem zjistil, že byla doručena na jinou adresu. Kontaktoval jsem dotyčného. Ten mi potvrdil, že v danou dobu převzal od DHL zásilku, která shodou okolností obsahovala stejné zboží, ale nevšiml si, že nebyla určena jemu a odmítá ji vydat. Já mám od DHL důkaz o tom, že při přebírání mohl vidět, že je zásilka adresována někomu jinému. Jak mohu v tomto případě postupovat?

Re: Ponechání si zásilky určené jinému adresátovi

Milan Zeman, 31.01.2011 08:54:43

V jakém vztahu je odesílatel zásilky? Jedná se o prodávajícího nebo odesílatele soukromé zásilky?

Ivo Šalomon, 31.01.2011 09:57:54

Je to od obchodníka. A zásilka je pod 5000,-Kč placená předem. Ani bych tak moc neprudil, ale štve mě to principielně. Chybu totiž udělala firma DHL, když přiřadila stejná tracking ID dvěma zásilkám. A kurýr při předávání v Brně měl na handheldu Znojemskou adresu.

Milan Zeman, 31.01.2011 14:27:14

Na Vašem místě bych urgoval dodání zásilky u obchodníka a pro její dodání bych mu stanovil přiměřenou lhůtu (např. pokud se jedná o zboží, které má běžně na skladě, lze za přiměřenou lhůtu považovat 15 dní). Současně jej upozorněte, že pokud zásilku v této lhůtě nedodá, odstoupíte od smlouvy podle §517 odst. 1 občanského zákoníku. S firmou DHL nebo druhým příjemcem zásilky ať si to vyřeší obchodník.

Ivo Šalomon, 31.01.2011 15:08:45

Už se 3 týdny motám v začarovaném kruhu. První reklamace u obchodníka. Ten se ohradil tím, že přepravce mu potvrdil předání zásilky adresátovi a není co reklamovat. Jednání s přepravcem skončilo tím, že mám reklamovat u dodavatele. Argument, že uvádějí dodavatele v omyl a on proto váhá reklamaci přijmout je nezajímá. Až sám jsem si musel vypátrat zdvojení trasovacích čísel a z toho odvodit k čemu došlo. Skutečného příjemce jsem si taky vypátral sám, ten se ale brání, že dostal jenom to, co si objednal. A k tomu všemu nastaly dovolené před čínským Novým rokem...
No, budu muset ještě týden počkat a uvidíme. Už se tomu věnuji spíše ze sportu, abych zjistil, jestli je to vůbec řešitelné. Pokud by to byla dražší věc, asi by se mohlo hodit vědět jak na to.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »