Koupě garáže - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Koupě garáže

varok, 11.01.2011 16:46:05

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Kupuji garáž. Nevím jak to ale udělat se smlouvou. Ptal jsem se u pár notářů a chtějí za ho nehorázné peníze. Nešlo by to prosím nějak sepsat sám a nechat to třeba u notáře jenom schválit? A nevíte kolik by to potom zhruba stálo, myslím to schválení smlouvy? Nebo, jak to udělat, abych se vyhnul tomu obrovskému ranci, který notáři chtějí? S majitelem garáže se trochu známe, mám u něho nyní podnájem. Předem děkuji za odpověď.

Re: Koupě garáže

Milan Zeman, 11.01.2011 18:06:02

Kupní smlouvu na nemovitost vůbec nemusí schvalovat notář. Jedinou podmínkou je dodržení podstatných náležitostí, zejména písemné formy a podpisů obou účastníků na stejné listině. Ačkoliv pro vklad na KN budete potřebovat jedno vyhotovení s ověřenými podpisy, nemusíte hned k notáři, stačí navštívit pracoviště CZECHPOINT, kam můžete přinést již podepsanou smlouvu a oba při legalizaci uznat podpis za vlastní.

Re: Koupě garáže

varok, 14.01.2011 14:55:07

Takže když chci s tím pánem uzavřít smlouvu, stačí mi stáhnout smlouvu z netu, doplnit údaje podle našich požadavků a zanést na katastrální úřad na přepis? Smlouvu musíme všichni podepsat, zanést jen někam na schválení podpisů a je to? Mě právě všichni tvrdí, že dnes už to bez notáře nebo právníka dnes nejde. Tak moc děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »