Nechtějí vrátit peníze - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vrácení peněz

Stanislav Kolář, 30.03.2011 07:12:59

Dobrý den, chci se zeptat jakým způsobem mám postupovat, když mi firma nechce firma vrátit peníze za objednávku, kterou jsem zrušil. Této firmě (www.korunka.cz) jsem zaplatil peníze předem, ale než jim došli peníze, tak zboží nebylo na skladě. Teď stále čekám než mi vrátí peníze zpět. Stále jen ujištují, že peníze byly odeslány na můj účet, již je to ale týden a peníze mi nedošli. Jde o částku vyšší 10.000,- Při komunikaci s mou banku mi tvrdí, že do dvou dní by se peníze připsaly. Když jsem firmu žádal o poskytnutí potvrzení o provedení transakce, nic neposlala. Děkuji za odpovědi.

Nechtějí vrátit peníze

Ondřej Neda, 02.01.2011 13:02:06

Zakoupil jsem na internetovém obchodě náušnice které nebyly tak pěkné jako na obrázku tudíž jsem je po 2 dnech zaslal zpět prodejci s tím ať mi vrátí peníze. Prodejce mi napsal že mu byly náušnice vráceny poškozené (ohlé úchyty do ucha) a tudíž mi nemůže vrátit peníze ale můžu si vybrat jiné zboží ve stejné hodnotě. Na to jsem nepřistoupil s tím že chci vrátit peníze a prodejce mi tudíž zaslal zpět náušnice které mají ohnuté úchyty(s náušnicemi jsem nijak nemanupuloval ani si je nikdo nezkoušel). Jsou na poště a nevím jestli je mám vyzvednout. Prosím o radu jak mám postupovat, chtěl by jsem zpět peníze. Děkuji

Re: Nechtějí vrátit peníze

Milan Zeman, 03.01.2011 08:26:06

Pokud se Vám náušnice nelíbí, nejedná se o rozpor s kupní smlouvou, neboť jste je již dříve viděl na obrázku. Na vrácení peněz tedy nemáte nárok. Protože mají náušnice ohnuté úchyty, máte nárok na výměnu věci nebo její opravu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »