Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,
mela bych dotaz:
Ze spolecneho podnikání mi dlužník dluzi cca 450.OOO, + bezi penale, zavazek uznal v roce 2010 písemne s prislibem pravidelných splátek. Do dnesního dne
nezaplatil ani jednu splátku. Naopak nyni prisel s navrhem, ze zaplati pouze 1OO tisic s tím, ze více nehodlá a nemuze uhradit. Pokud nubudu souhlasit stejne provede osobní bankrot a nemusim dostat vubec nic.
Jaky je njvhodnejsi postup v mem pripade. (soud?) Podotykam ze dotycny nema prakticky na sebe zapsan zadny majetek.
Za radu dekuji.
Dobrý den, prosím o radu.
v roce 2003 jsem podepsal smlouvu o inzerci, kde bylo na zadní straně ve smluvních podmínkách napsáný 1 procento denně úroku při nezaplacení. Inzerci jsem následně zrušil, ale přišla mi faktura na 10 procent storno poplatku dle smlouvy. Nezaplatil jsem, protože jsem si už nepamatoval, kdy jsem inzerci zrušil přesně. V cca 2004 přišel od soudu platební rozkaz a protože jsem se rozváděl, tak jsem tomu nedal takovou váhu jakou jsem měl. Neodvolal jsem se a od té doby bylo ticho. Nikdo nic nepsal - nikdo nic nechtěl - celých 6 let. V tomto roce mi přišla exekuce na základě platebního rozkazu. ÚROK je 1 procento denně a tím se storno poplatkem 1400,- je aktuálně dluh včetně exekutora 55000,- Bohužel se bližší info nepamatuji. Odvolání na exekuci v tomto roce již soud zamítl. Je možné, že jsem neměl čas si přečíst smlouvu, protože byla uzavřena na prodejně. Mohu prosím něco dělat ? Mohu se bránit nějakým oznámením na nemravné podnikání? Není to lichva ? Děkuji moc.
Teď již s tím dělat nemůžete nic. Zaplaťte nebo se s exekutorem dohodněte na splátkovém kalendáři. Jinak se budou náklady exekuce ještě zvětšovat.
Dobry den,
dekuji za odpoved - dohodl jsem se s exekutorem. Nicmene si porad myslim, ze urok 1 procento denne zavani lichvou, ze firma mela poslat nejaky upozornujici dopis, ze na fakture melo byt uvedeno, ze je urok takovy a takovy. Ne jen ve smlouve na zadni strane. Nemyslite prosim, ze po 6 letech nicnedelani , kdy se cekalo az urok dosahne vetsi castky , ze je to spise poruseni dobrych mravu v podnikani. Nestalo by za to podat trestni oznameni? Myslite, ze je sance na uspech a kolik Kc by stala pripadna prohra u soudu, protoze nikdy asi u nas clovek nevi jak to dopadne ? :-). Dekuji za odpoved
Dobrý den,
jak již uvedl kolega - teď s tím již nic neuděláte. Mohl jste se snadno bránit podáním odporu proti platebnímu rozkazu, to jste neučinil a tudíž nyní musíte nést následky. Fakt, že jste 6 let po nabytí právní moci soudního rozhodnutí dobrovolně nezaplatil, také není chyba věřitele ale pouze vaše. Na zaplacení vám dali 6 let!!! - myslím že dostatečně dlouhou dobu. Přesto jste neuhradil. Vámi uvedené "nicnedělání" je tedy pouze na vaší straně. Fakt, že se věřitel rozhodl vymáhat až nyní je pouze jen jeho věc ... rozhodně se nejedná o porušení dobrých mravů a rozhodně nemá smysl podávat trestní oznámení apod.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com