Zaměstnavatel odmítnul vyplatit mzdu aby pokryl náklady na škodu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zaměstnavatel odmítnul vyplatit mzdu aby pokryl náklady na škodu

Marcel, 23.12.2010 12:37:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli mi muže zaměstnavatel odmítnout vyplatit mzdu aby pokryl náklady na škodu? Mám různé výdaje musím platit byt, půjčku atd. vůbec nevím co mám dělat prosím o pomoc. Děkuji..

Re: Zaměstnavatel odmítnul vyplatit mzdu aby pokryl náklady na škodu

Karel Dlouhý, 23.12.2010 14:23:32

Jeho postup je nezákonný.
Můžete dát podnět na ispekci práce, ale pokud to nepomůže, nevyplacenou mzdu budete muset vymáhat soudně. Příp. pokud bude v prodlení s výplatou mzdy, můžete okamžitě zrušit pracovní poměr.

Pokud škodu uznáváte, měl by s Vámi sepsat dohodu o splátkách (čili budete splácet v takové výši, jak Vy budete chtít).
Pokud škodu neuznáváte, bude muset na Vás podat žalobu k soudu a nemůlže si nic bez dohody nebo bez soudního rozhodnutí strhávat z Vaší mzdy.

Re: Zaměstnavatel odmítnul vyplatit mzdu aby pokryl náklady na škodu

ivzez , 14.01.2011 21:03:57

Jenom doplním, že při zrušení PP z důvodu nevyplacení mzdy v zákonném termínu byste měl nárok na odstupné ve výši minimálně trojnásobku průměrného výdělku.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »