schválená a následně zamítnutá dovolená - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

schválená a následně zamítnutá dovolená

petra hladká, 19.11.2010 14:43:35

Dobrý Den
Mohl by mi někdo poradit.Dnes jsme v práci nic nedělali protože nebyla výroba a uklízeli jsme.Zeptala jsem se proto mistrové jestli mi dá dovolenou,ta mi řekla že mám jít za gruprýdrem (nevím jak se to píše)a ten mi řek,že pokud mě mistrová nebude postrádat tak můžu.Podepsala jsem tedy dovolenou,kterou my oba schválili a odešla domů v 11hod jak je stanoveno,což bylo za hod.od podepsání dovolené.Ted jsem se ovšem dozvěděla,že budu mít vytýkací dopis,protože to neschválil manažer.Některé lidi prý ještě odchytili při odchodu a museli jít zase pracovat.Mě boužel neodchytili a ani mi nezavolali na mobil,který maj k dispozici.Chci se zeptat jestli musím vytýkací dopis podepisovat..když to nebyla moje vina,nevěděla jsem že to manažer neschválil a myslím že jsem měla být informovaná,a jestli to mistrové odevzdali dýl tak zato taky nemůžu ne??.kdyby něco řekli,hned bych se do práce vrátila!!! děkuji za odpověd

Re: schválená a následně zamítnutá dovolená

Karel Dlouhý, 19.11.2010 17:58:36

TO TO MÁTE NĚJAK DIVNĚ ZAVEDENÉ :-(

Ve vnitřních směrnicích by mělo být stanoveno, kdo (který nadřízený) určuje nástup dovolené. Není mi jasné, proč jste žádala v průběhu dne (kdy již máte hodiny odpracované) o dovolenou na ten den.
"Podepsala jsem tedy dovolenou,kterou my oba schválili" - máte od nich to schválení písemně? (někde se používá tiskopis dovolenka, kterou podepisuje zaměstnanec a jeho nadřízený, který tak potvrzuje souhlas s dovolenou).
Pokud máte schválení písemně, tak nemůžete být postihována. Pokud byl ohlas ústní, záleží na tom, zda jej prokážete, popř. zda mistrová potvrdí, že vám souhlas dala.

petra hladká, 19.11.2010 18:32:11

Mám podepsanou dovolenku..tedy oni ji mají.Dovolenou jsem si brala,protože nebyla práce a ti co měli dostatek dovolené tak mohli zažádat o půl dne.Je nás takle celkem dost tak 9 nebo 10.Jde o to,že ji musí schválit jak mistr tak i manažer.Pokud mi ji neschválí tak mi to musí říct ale mistrová mi řekla jen ahoj a at si užiju víkend :( tak sem to považovala za schválené..tak to u nás chodí zažádáme si o dovolenou podepíšeme s mistrovou dovolenku a pokud nám néní řečeno že ji máme zamítnutou tak jsme ji dostali.

Ivana Zezulová, 13.12.2010 12:45:59

Dobrý den,

nechápu, že si někdo bere dovolenou, protože není práce. To je překážka na straně zaměstnavatele, za niž zaměstnancům náleží náhrada mzdy.

Jinak čeprání dovolené zásadně určuje zaměstnavatel. Takže pokud nemáte písemný souhlas zaměstnavatele, dovolenou nemáte.

Vytýkací dopis: Vzhledem k výše uvedenému (nebyla práce) bych se ohradila (písemně!!), Váš podpis na vytýkacím dopisu neznamená souhlas s jeho zněním, nýbrž potvrzení o tom, že jste s ním byla seznámena.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »