Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
Může mi zaměstnavatel vyhrožovat že pokud mu nekoupím pro rakouského kolegu příště čerstvé sudy s pivem tak je zaplatím ze svého?Kdýž se jedná o soukromou věc.
Dobrý den,
Muže mi zaměstnavatel nařizovat pod podhruškou,abych vyplňoval statistiku Intrastat správně když mi neposkytl dostatečné školení a nové školení mi zakázal?
Dobrý den,
Chtěl bych se Vás zeptat jestli má zaměstnavatel právo a jestli tím neporušuje zákoník práce když nám vyhrožuje výpovědí na hodinu pokud nebudou výsledky mystery shoppingu podle jejích představ co je víc jako 70%. Takhle už přišel o práci jeden z naších kolegu.
Děkují za Vaši odpověď
Neuspokojivé pracovní výsledky pravděpodobně nejsou dostatečným důvodem pro okamžité zrušení pracovního poměru.
§ 55 Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
(1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
---
Podal onen kolega k soudu žalobu na neplatnost rozvázání pracovního poměru?
Bohužel kolega nepodal žalobu k soudu. Taky jsme toho názoru, ale asi jinou cestou než soudní se to řešit nedá?
Můžete dát podnět na kontrolu na inspekci práce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com