Vyhrožovaní ze strany zaměstnavatele - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vyhrožování

Radim Kříž, 09.06.2011 10:14:56

Dobrý den,

Může mi zaměstnavatel vyhrožovat že pokud mu nekoupím pro rakouského kolegu příště čerstvé sudy s pivem tak je zaplatím ze svého?Kdýž se jedná o soukromou věc.

Vyhrožování

Radim Kříž, 09.06.2011 10:10:54

Dobrý den,

Muže mi zaměstnavatel nařizovat pod podhruškou,abych vyplňoval statistiku Intrastat správně když mi neposkytl dostatečné školení a nové školení mi zakázal?

Vyhrožovaní ze strany zaměstnavatele

Peter, 10.11.2010 12:27:15

Dobrý den,

Chtěl bych se Vás zeptat jestli má zaměstnavatel právo a jestli tím neporušuje zákoník práce když nám vyhrožuje výpovědí na hodinu pokud nebudou výsledky mystery shoppingu podle jejích představ co je víc jako 70%. Takhle už přišel o práci jeden z naších kolegu.

Děkují za Vaši odpověď

Re: Vyhrožovaní ze strany zaměstnavatele

Karel Dlouhý, 10.11.2010 19:48:57

Neuspokojivé pracovní výsledky pravděpodobně nejsou dostatečným důvodem pro okamžité zrušení pracovního poměru.

§ 55 Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
(1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
---
Podal onen kolega k soudu žalobu na neplatnost rozvázání pracovního poměru?

Peter, 10.11.2010 20:14:00

Bohužel kolega nepodal žalobu k soudu. Taky jsme toho názoru, ale asi jinou cestou než soudní se to řešit nedá?

Karel Dlouhý, 11.11.2010 14:33:45

Můžete dát podnět na kontrolu na inspekci práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »