Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím Vás o radu, už jednou jsem sem psala, ale stále se nic nezlepšilo.Jedná se o toto: Od mesíce srpna 2010 do dnešního dne jsem nedostala výplatu s tím že všichni půjdeme na příslušný úřad, kde nám celé 3 měsíce zaplatí, kvůli tomu že firma na to nemá, dnes jakožto poslední den těchto 3 měsíců jsem byla za šéfem, s otázkou co bude dál..kdo mi další měsíce zaplatí. Ten mi na to odpověděl: buď ať dám výpověď a jdu na úřad práce(kde samozřejmě nic nedostanu,protože nemám odpracovaný rok) nebo ať dám výpověď s tím že mě pak veme brigádně,nebo že to uděláme tak, že nepůjdu žádat na úřad o mzdu za ty 3 měsíce a budu dál čekat,tak jako že to zase prodloužíme o měsíc,s tím že mi srpen nějak doplatí, na což jsem odpověděla že dál čekat nemůžu a vím že bych ty peníze už nikdy neviděla,už ted musím čekat až do prosince kdy můžu žádat o své peníze .Ve firmě všichni dávají výpověď už je nás tam jenom pár, ale já jí dávat nechci,pořád jsem doufala že se situace zlepší, ale je to horší a horší. Už nevím jak dál, Myslela jsem že bych šla na nějaký čas marodit jako to udělali skoro všichni zaměstnanci aby měli aspon nějaký příjem.a mezitím budu hledat novou práce. nebo nevím jak dál když vím že výplaty se nedočkám když mi sám řekl že na to nemá a já dál zadarmo pracovat nemůžu.Ještě jsem mu navrhla to že já půjdu zažádat na úřad o peníze za ty 3 měsíce s tím že budu chodit normálně do práce, ale on už mi to bude od listopadu platit, na to mi odpověděl,že neví jestli to tak může udělat, že mi úřad zaplatí za srpen, září a říjen, a on mi pak začne platit od listopadu,protože úřad prý může zaplatit jen 3 měsíce za rok.proto Vás prosím o radu,jaké mám práva a jak se mám bránit,když nepříjdu do práce tak mi taky hrozí, že mi dají ,,áčko".Prosím a předem děkuji za odpověď ,hlavně co se týče toho zda mi může od listopadu začít platit on když předchozí měsíce neplatil a zaplatí mi příslušný úřad.
(1)
okamžitě bych zrušila PP z důvodu nevyplacení mzdy (§ 56, písm. b), v takovém případě máte kromě dlužné mzdy nárok i na odstupné ve výši minimálaně trojnásobku průměrného výdělku (§ 67, odst. 1).
(2)
obrátila bych se na Úřad práce.
Ten Vám může kromě vyplacení dlužné mzdy za zaměstnavatele pomoci i s podáním insolvenčního návrhu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com