Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
před 2 lety jsem se rozešel s manželkou. Aby se mohla přestěhovat a mohli jsme uzavřít majetkové vyrovnání, sehnal jsem jí byt a částečně jej zadotoval. Ona si ale musela na zbytek vyřídit půjčku ze stavebního spoření. Jelikož na ni se svým příjmem nedosáhla (máme 1 dítě a tak se v tu dobu příjem počítal na 3 osoby, jelikož jsme ještě nebyli rozvedeni), musel jsem být ve smlouvě uveden jako spoludlužník. Byt je napsán pouze na ni. V ČMSS mě paní co půjčku vyřizovala slíbila, že po rozvodu se mohu z půjčky vyvázat. Rozvedeni jsme od května tohoto roku, ale údajně mě ze smlouvy vzvázat nemohou, jelikož její příjem na krytí nedosahuje. Ona je nyní těhotná (na nemocenské) se svým novým přítelem, který jí údajně ručí, ale i tak prý nemají dostatečný příjem. Moc se mě tomu nechce věřit, jelikož přijem by se měl počítat již pouze na 2 osoby (na ni a dítě). Může mě prosím poradit, jak se mohu bránit? Mohu nějak soudně ? Předem díky za rady
Dobrý den, v tomto případě je rozhodující, že jste uveden jako spoludlužník. Tedy v současné době záleží pouze na peněžním ústavu, zda-li bude souhlasit se změnou na straně dlužníka. Banka pak vyžaduje jistotu, že by tímto krokem nebyla snížena vymahatelnost její pohledávky, proto je nutné bance předložit dostatečnou zárukou. Touto zárukou může být buď nový spoludlužník, zástava či ručení. Konečné rozhodnutí však záleží na bance, proto Vy nemáte právo toto soudně požadovat. Doporučuji Vám tedy spolu s bývalou manželkou zajít na pobočku a požadovat konkrétní podmínky.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com