ochrana projektu - fórum

Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ochrana projektu

Pavel, 26.10.2010 22:42:04

Zdravím, chci se zeptat všeobecně, mám nějaký nápad, který chci zrealizovat,s tím je spojeno plno spolupráce s cizími lidmi a firmami.A nechtěl bych, aby mi můj nápad někdo třeba převzal,co s tím můžu dělat a kolik by mě to popřípadě stálo...děkuji za odpověď.

Re: ochrana projektu

Jan Nový, 26.10.2010 23:12:56

Možností je několik a to v závislosti na tom, co se skrývá pod "mám nějaký nápad." Můžete využít některý z institutů ochrany průmyslového vlastnictví (patent, užitný vzor, průmyslový vzor, atd.) nebo si pro případný spor již teď obstarat důkazní prostředek o autorství daného nápadu (např. sepíšete u notáře notářský zápis, do kterého své řešení či postup popíšete), případně můžete uzavřít s ostatními účastníky tzv. dohodu o zachování mlčenlivosti (u které je ovšem obvykle potíž prokázat její porušení).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »