Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu.
Měl jsem prac. smlouvu na dobu určitou.Se zaměstnavatelem jsem se ústně dohodl,že pokud si najdu nové zaměstnání,ukončíme PP dříve,než bylo ve smlouvě.Byl mi dle konta pracovní doby udělán rozpis,ve kterém sem si měl vybrat veškerou dovolenou.V tomto rozpisu je vypsána dovolená, která nepokrývá celý měsíc. Na zbylé dny jsou pole prázdné,protože zaměstnavatel nabral nového zaměstnance,takže pro mne ony zbylé dny po vybrání dovolené nerozepsal práci,protože jí neměl.Zřejmě počítal, že si práci najdu a další dny už mě nebude zaměstnávat. Během výběru dovolené jsem zaměstnání bohužel nenašel,tudíž poté sem byl dle rozpisu bez práce, ovšem podle smlouvy stále zaměstnaný.
Teď už mi PP zkončil, ale zaměstnavatel mi vyplatil pouze dny dovolené.
Mám nárok na celý základ mzdy uvedený ve smlouvě?
Vím, že jsem nepracoval, ale nebylo mojí vinou, že nemohu pracovat.
Doufám, že dotaz není příliš zamotaný. Předem děkuji za odpoveď
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com