Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Zhruba před třemi lety jsem se nechal přesvědčit svým tehdejším kamarádem, abych si půjčil 100 000Kč u banky GE Money a dal mu je. O splátky se měl postarat. Vím, že to byla do nebe volající hloupost, ale stalo se. Po několika měsících mi z banky přišlo upozornění, že řádně neplním předepsané splátky (konkrétně ani jednu). Netrvalo dlouho a u dveří mi zazvonila dvojice silově velice disponovaných mužů a ne příliš vlídným způsobem mě tlačili k řešení mého dluhu. Dohodli jsme se na splátkách 3 500Kč měsíčně. Ty jsem nějakou dobu řádně platil, ale přibližně před rokem jsem přišel o práci a se splácením přestal. Od té doby jsem se dvakrát přestěhoval a zdá se, že banka (nebo kdo nyní řeší můj závazek) netuší, kde mě najít. Nyní sice práci mám, ale vydělávám pouze 11 000Kč měsíčně a pouze za nájem platím 8 000Kč. Je tedy jasné, že i kdybych chtěl, nemůžu si ani nyní dovolit platit bance zmíněných 3 500Kč.
Jak mám svojí situaci řešit? Je pravděpodobné, že na nějakou ze starých adres mi chodí upomínky, případně už rozhodnutí soudu či oznámení o exekuci. Mám se obrátit na GE Money a doufat, že mi za mojí situace nabídnou nové (pro mě nelikvidační) řešení dluhu. Nebo snad nic řešit nemám a mám doufat v promlčení závazku. O jak dlouho dobu jde? Co mi v takovém případě všechno hrozí? Do jaké výše se může vyšplhat původní dlužná částka se všemi úroky z prodlení a poplatky soudům a exekutorům v případě, že mě najdou třeba za 5 let?
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. Věřte, že kvůli tomu nemůžu spát a pojídám prášky na uklidnění.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com