smlouva na dobu určitou nebo neurčitou? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

smlouva na dobu určitou nebo neurčitou?

Miroslav Koudela, 25.08.2010 14:16:51

Dobrý den,
do firmy jsem nastoupil na dobu neurčitou po dobu rodičovské dovolené paní XY. Toto jsem měl i na první pracovní smlouvě.
Po několika měsících jsem dostal manažerskou smlouvu jež ve svém prvním článku uvádí:
"Tato smlouva upravuje mzdové a pracovní podmínky, za nichž bude zaměstnanec práci vykonávat s účinností od... a nahrazuje v plném rozsahu veškeré dosavadní pracovní a manažerské smlouvy, které byly mezi stranami do okamžiku podpisu této smlouvy uzavřeny"
Dále se už ve smlouve nic o tom, že by byl PP na dobu určitou nepíše.
Předpokládám tedy správně, že můj PP je na dobu neurčitou s odvoláním na §39, odst.1 zákoníku práce?

Re: smlouva na dobu určitou nebo neurčitou?

Milan Zeman, 25.08.2010 15:17:00

Ano.

Karel Dlouhý, 25.08.2010 19:27:25

Opravdu máte v pracovní smlouvě uvedeno "na dobu neurčitou po dobu rodičovské dovolené paní XY"??

Tato formulace není dostatečně určitá a jasná, je v tom rozpor.

(Je to podobné, jako byste měl třeba "na dobu neurčitou do 31. 8. 2012". Co z toho platí?)
Asi jste si to měl vyjasnit před podpisem.

Nicméně souhlasím s názorem, že citovaná manažerská smlouva na tom nic nemění.

Miroslav Koudela, 25.08.2010 20:30:48

Podařilo se mi v pův. dotazu seknout chybu v tom nejméně vhodném místě, správně je to tak, že první smlouva byla pochopitelně "na dobu určitou po dobu rodičovské dovolené". Následující smlouva už dobu trvání nezmiňuje, pouze klauzuli o tom, že zcela nahrazuje předchozí smlouvy (tak jak je uvedeno v úvodním příspěvku)
Omlouvám se za mírné zmatení.

Karel Dlouhý, 27.08.2010 08:23:14

Nemám zkušenost s manažerskými smlouvami.

Ovšem z formulace "nahrazuje v plném rozsahu veškeré dosavadní pracovní a manažerské smlouvy" lze souhlasit s názorem, že máte nyní prac. poměr na dobu neurčitou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »