Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
do firmy jsem nastoupil na dobu neurčitou po dobu rodičovské dovolené paní XY. Toto jsem měl i na první pracovní smlouvě.
Po několika měsících jsem dostal manažerskou smlouvu jež ve svém prvním článku uvádí:
"Tato smlouva upravuje mzdové a pracovní podmínky, za nichž bude zaměstnanec práci vykonávat s účinností od... a nahrazuje v plném rozsahu veškeré dosavadní pracovní a manažerské smlouvy, které byly mezi stranami do okamžiku podpisu této smlouvy uzavřeny"
Dále se už ve smlouve nic o tom, že by byl PP na dobu určitou nepíše.
Předpokládám tedy správně, že můj PP je na dobu neurčitou s odvoláním na §39, odst.1 zákoníku práce?
Opravdu máte v pracovní smlouvě uvedeno "na dobu neurčitou po dobu rodičovské dovolené paní XY"??
Tato formulace není dostatečně určitá a jasná, je v tom rozpor.
(Je to podobné, jako byste měl třeba "na dobu neurčitou do 31. 8. 2012". Co z toho platí?)
Asi jste si to měl vyjasnit před podpisem.
Nicméně souhlasím s názorem, že citovaná manažerská smlouva na tom nic nemění.
Podařilo se mi v pův. dotazu seknout chybu v tom nejméně vhodném místě, správně je to tak, že první smlouva byla pochopitelně "na dobu určitou po dobu rodičovské dovolené". Následující smlouva už dobu trvání nezmiňuje, pouze klauzuli o tom, že zcela nahrazuje předchozí smlouvy (tak jak je uvedeno v úvodním příspěvku)
Omlouvám se za mírné zmatení.
Nemám zkušenost s manažerskými smlouvami.
Ovšem z formulace "nahrazuje v plném rozsahu veškeré dosavadní pracovní a manažerské smlouvy" lze souhlasit s názorem, že máte nyní prac. poměr na dobu neurčitou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com