Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
vlasnime byt jednotku ve spolecenstvi 16 bytu v 2 podlaznim dome kdy jeden z najemniku (ne majitel) obtezuje svym chovanim,(hluk caste navstevy osob pod vlivem nav. latek a pod)sprosta slova i verbalni napadeni jaka je moznost vypovezeni smlouvy
soudem,nebot majitel profituje z najmu kdy zjevne nehodla smlouvu zrusit.2majitele na patre jsou za vypovezeni smlouvy.dekuji za odpoved
Pokud má majitel uzavřenou nájemní smlouvu a Vy nejste stranou smlouvy, tak mu jí nemůžete vypovídat. Můžete se bránit pouze cestou přestupkového řízení v souvislosti s hlukem, ovšem to nebude vedeno proti majiteli bytu. Nedovedu si představit, že Vámi uvedené důvody by šlo uplatnit podle §14 zákona č. 72/1994 Sb. o vlastnictví bytů.
Dobrý den, jsem majitelem pozemku který pronajímám soukromému zemědělci, ten mi dluží nájem za loňský i letošní rok. Stále mě ujišťoval, že zaplatí, už mu ale nevěřím, že své dluhy vyrovná a navíc má o pole zájem jiný zemědělec kterému bych pole rád pronajal. Ve smlouvě je ale stanovena výpovědní lhůta 1 rok což by znamenalo, že původní nájemce bude ještě rok hospodařit a já s největší pravděpodobností přijdu o další nájem.
Chci se zeptat, zda-li je možné vypovědět smlouvu okamžitě z důvodu jejího porušení, neplacení nájmu ??
Děkuji Marek
Podle občanského zákoníku můžete od smlouvy odstoupit, pokud jste nájemce o zaplacení nájmu řádně upomenul. Podle § 679 odst. 3 může pronajímatel také odstoupit od smlouvy, jestliže nájemce, ač upomenut, nezaplatil splatné nájemné ani do splatnosti dalšího nájemného. Jelikož Vám nájemce dluží nájem za loňský i letošní rok, je tato podmínka za předpokladu řádného upomenutí naplněna.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com