Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Uzavřel jsem s obcí nájemní smlouvu podmíněnou prací na místní ZŠ. Ve smlouvě je dodatek, který stanoví, že pokud bude na místní ZŠ pracovat moje žena, přejde smlouva na ni. Já jsem na škole přestal pracovat, ale žena na ní začala pracovat ještě v době, kdy jsem zde byl zaměstnán i já. Žena byla propuštěna pro nadbytečnost a já se domnívám, že v tomto případě platí následující: "Je-li vážný důvod na straně nájemce, kvůli němuž nájemce takového bytu přestane vykonávat uvedené práce, změní se nájem příslušného bytu na nájem na dobu neurčitou, a to od prvního dneměsíce následujícího po měsíci, v němž nájemce přestal práce pro pronajímatele vykonávat. Obec toto nechce uznat a trvá na našem vystěhování. Je její postoj správný? Bylo nám řečeno, že dovětek o přechodu nájmu na manželku není právně platný, že bylo nutné, aby při přechodu nájmu na ni podepsala novou nájemní smlouvu. Prosím o posouzení.
Děkuji za odpověď
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com