Diskuze ke článku 'Rozsudek nejvyššího soudu o přechodu nájmu bytu' - fórum

redakce  |  18.09.2002  |  diskuze (6)
Jestliže nájemce zemře a nejde-li o byt ve společném nájmu manželů, stávají se nájemci (společnými nájemci) jeho děti, vnuci, rodiče, sourozenci, zeť a snacha, kteří prokáží, že s ním žili v den jeho smrti ve společné domácnosti a nemají vlastní byt.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

přechod nájmu bytu na pravnučku

Ludmila Zdvořanová, 07.08.2009 10:13:07

Přechod nájmu bytu:
Zajímalo by mě, zdali za splnění všech podmínek §706
je možný přechod nájmu bytu z nájemnce na pravnučku,
o tomto vztahu není v paragrafu zmínka.
děkuji.

§ 708

Marketa, 23.10.2006 21:15:46

Nepochopila jsem toto: "...Nebýt nastalé smrti, zřejmě by žalovaná s babičkou žily ve společné domácnosti do doby, než by v případě vyhovění žádosti o umístění do domova důchodců došlo k trvalému odchodu babičky ze společné domácnosti. Pak by však nastoupil dopad ustanovení § 708 o. z. a na žalovanou by nájem bytu přešel z tohoto titulu..." - tak proc porad dokazovali, jestli babicka mela v umyslu odejit do domova duchodcu nebo ne, kdy stejne by najem presel na vnucku po babiccine odchodu do domova duchodcu???

přechod nájmu

Iveta, 16.07.2004 17:49:47

Co kdyby babička podepsala nechtěně ukončení nájemní smlouvy, žila by tam s vnučkou například ještě další 2 roky, potom zemřela. Má vnučka stále nárok na přechod nájmu na sebe?

Re: přechod nájmu

marika, 16.07.2005 19:38:24

Nemá, když neexistuje právní podklad - nájemní smlouva, tak i babička by tam bydlela neoprávněně...

Jindřich Herzog, 18.07.2008 08:33:14

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, již více jak 18 let jsem nájemníkem v domu ,nájem mám placený bez problémů, ale poslední dobou majitelé domu mi předkládají k podepsání novou nájemní smlouvu, která neodpovidá skutečnostem a v několika bodech neodpovídá skutečnosti ,je na mne činěn nátlak ,abych ji podepsal,nájem platím i o to, o co ho navýšili ,jakým potížím se vystavuji v budoucnu? Děkuji za odpovědˇ.Herzog

Mgr. Oldřich Topka, 22.07.2008 12:56:47

Dobrý den, k uzavření nové smlouvy Vás nikdo nutit nesmí. Jaké kroky si však pronajímatelé vymyslí, nelze říct. Ale jinak stále platí původní smlouva, takže pokud ji dodržujete, neměli by mít žádný právní důvod k tomu, aby Váš nájem nějak napadali.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »