Mateřská a pracovní smlouva - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Mateřská a pracovní smlouva

Libuše Mirwaldová, 09.07.2010 12:44:31

Dobrý den,
od června jsem na mateřské dovolené a chtěla bych se zeptat jestli mohu vykonávat výdělečnou činnost na živnostenský list a jestli mi nebude odebrán rodičovský příspěvek( po 28týdnech mateřské).
Dalším mým dotazem je: před MD jsem pracovala v jednom nejmenovaném marketu jako administrátorka, po odchodu na MD mi našli novou, jen, bych chtěla vědět jestli po RD, když se budu chtít vrátit do práce a tu pro mě mít nebudou( nabídnou mi jinou např.pokladní) tak jestli budu mít nárok na odstupné.

Děkuji

Re: Mateřská a pracovní smlouva

Karel Dlouhý, 09.07.2010 19:58:22

Po dobu rodičovské dovolené můžete vykonávat výdělečnou činnost, ale dítěti musíte zajistit v době výkonu výdělečné činnosti dohled jinou zletilou osobou. Dítě mladší 3 let nesmí navštěvovat předškolní zařízení déle než 5 dní v kalendářním měsíci.
Po návratu z rodičovské dovolené Vám musí přidělovat práci podle pracovní smlouvy (tedy za Vás tam měli přijmouit pracovnici na dobu určitou). Pokud tu práci pro Vás mít nebudou, mohou Vám dát výpověď pro nadbytečnost s odstupným.

Re: Mateřská a pracovní smlouva

Ivana Zezulová, 10.07.2010 10:52:07

Jenom bych upozornila na skutečnost, že současná vládní koalice plánuje v sociální i pracovněprávní oblasti velké změny, takže to, co platí nyní, nemusí platit v době, kdy skončí Vaše RD.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »