agenturní zaměstnání- neplatnost dohody? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

agenturní zaměstnání- neplatnost dohody?

Leona L., 28.06.2010 21:54:16

Dobrý den,

podepsala jsem pracovní smlouvu s agenturou s tím, že budu dočasně přidělena k uživateli, u kterého budu vykonávat danou činnost. Ve smlouvě je uvedeno, že jde o dubu neurčitou a je zde stanovena 3 měsíční zkušební lhůta.
V pracovní smlouvě je následující věta: "zaměstnanec je povinen se zdržet jakéhokoliv jednání, které by bylo v rozporu se zájmy zaměstnavatele, zejména se zavazuje, že bez výslovného souhlasu zaměstnavatele se po dobu jednoho roku zdrží jakékoliv výdělečné činnosti u uživatele, pro které byl pracovně činný".
Prostudovala jsem ZP a domnívám se, že tato dohoda je neplatná, protože § 310 odtavec 2 říká, že v případě sjednání zkušební doby je taková dohoda neplatná. Kromě toho si myslím, že by se zde dal uplatnit i § 19 ZP. Cítím se v tomto bodě agenturou poškozena, protože bych do budoucna u "uživatele" pracovat chtěla. Můžete mi, prosím, poradit, jak mám postupovat? Hrozily by mi nějaké sankce, kdybych v budoucnu přestoupila k "uživateli?
Děkuji L.L.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »