penále a vyměření tvrdosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

penále a vyměření tvrdosti

Bohumil Klepetko, 20.06.2010 14:40:35

Dobrý Den,

vznikl mi u příslušné pojištovny VZP zavázek ve formě dlužné částky, která nepřesahuje více než 3 000 Kč vč penále. Penále ve výši 0,05 % dlužné částky za každý kalendářní den je vyměřena automaticky.
Avšak příslušná pojištovna mi poslala výpis s vyšším vyměřeným penále než-li měla vycházet s příslušného zavázku dluhu v částce 3000 Kč.

Na stránkách zdravotní pojištovny se dále uvádí:

Zdravotní pojišťovna může odstraňovat tvrdosti, které by se vyskytly při předepsání penále, jehož výše nepřesahuje 20 000 Kč ke dni doručení žádosti o odstranění tvrdosti.

Rozhodčí orgán může odstraňovat tvrdosti, které by se vyskytly při uložení pokuty, vyměření přirážky k pojistnému nebo předepsání penále, jehož výše přesahuje 20 000 Kč.

Platbu závazku jsem doposud nezaplatil během 3 měsíců a přesto došlo k vyměření vyššího penále.

Jakým způsobem dále postupovat v případě, že chci podat odvolání?

děkuji

Re: penále a vyměření tvrdosti

Milan Zeman, 21.06.2010 08:01:14

Penále narůstá každým dnem, dokud nezaplatíte původní závazek, Váš dluh stále poroste. Uhraďte proto původní závazek a ohledně penále se obraťte písemnou žádostí o snížení nebo prominutí na VZP.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »