Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý Den,
vznikl mi u příslušné pojištovny VZP zavázek ve formě dlužné částky, která nepřesahuje více než 3 000 Kč vč penále. Penále ve výši 0,05 % dlužné částky za každý kalendářní den je vyměřena automaticky.
Avšak příslušná pojištovna mi poslala výpis s vyšším vyměřeným penále než-li měla vycházet s příslušného zavázku dluhu v částce 3000 Kč.
Na stránkách zdravotní pojištovny se dále uvádí:
Zdravotní pojišťovna může odstraňovat tvrdosti, které by se vyskytly při předepsání penále, jehož výše nepřesahuje 20 000 Kč ke dni doručení žádosti o odstranění tvrdosti.
Rozhodčí orgán může odstraňovat tvrdosti, které by se vyskytly při uložení pokuty, vyměření přirážky k pojistnému nebo předepsání penále, jehož výše přesahuje 20 000 Kč.
Platbu závazku jsem doposud nezaplatil během 3 měsíců a přesto došlo k vyměření vyššího penále.
Jakým způsobem dále postupovat v případě, že chci podat odvolání?
děkuji
Penále narůstá každým dnem, dokud nezaplatíte původní závazek, Váš dluh stále poroste. Uhraďte proto původní závazek a ohledně penále se obraťte písemnou žádostí o snížení nebo prominutí na VZP.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com