problem s vystehovanim podnajemniku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

problem s vystehovanim podnajemniku

mirka ruzickova, 18.06.2010 20:42:02

Dobrý den,
moje rodiče pronajímají panelový byt v osobním vlastnictvím, ovšem z posledních podnájemníků (jsou nastěhovaní cca 2 měsíce) se bohužel vyklubaly osoby s bohatým trestním rejstříkem, přičemž po jednom z nich bylo dokonce vyhlášeno celostátní pátrání. Moje rodiče s dotyčnými sepsali smlouvu na dobu určitou, konkrétně na jeden rok. Vzhledem ke vzniklé situaci by velmi ocenili radu ohledně možnosti ukončení smlouvy s podnájemníky a jejich vystěhování. Již proběhla výpověď, ovšem důvod, který byl udán údajně není v souladu s právy nájemníků (zpoždění platby pouze jednoho nájmu) a tudíž i přesto, že byla se svědkem (radním prahy 6) výpověď předána, není údajně kvůli nedostatečným důvodům platná. Je zde prý možnost nabídnout jim dohodu o opuštění bytu v konkrétním termínu, což by se mělo, pokud tak neučinní, obejít bez soudu a moje rodiče by měli právo vyměnit zámky a jejich věci uložit v úschovně. Prosím o všechny postupy, kterých je v dané situaci možné využít. moc děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »