Příspěvek na domácnost - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Příspěvek na domácnost

Ludvík Cigna, 15.06.2010 11:59:24

V r.2007 byly děti určeny do péče matky – manželky, výživné bylo stanoveno na 5.000 Kč/měs. s tím, že já otec hradím veškeré aktivity synů. Manželka záhy stáhla žádost o rozvod. Dohodli jsme se, že já jí budu platit výživné a ona mně bude přispívat na domácnost (v celkové výši cca 20tis./měs.) také částkou 5.000 Kč/měs. a v průběhu času jsme si vždy za ušlé období potvrdili příjmové doklady. Vše fungovalo a funguje jako dříve.
Nyní (6/2010), kdy jsme od dubna rozvedeni a soudíme se o změnu péče na děti (požaduji střídavou), mi již odmítla platit příspěvek na domácnost a z toho pramení můj dotaz:
1) Musím jí já platit výživné na syny, přestože dále sdílíme společnou domácnost a v podstatě se nic v našich příjmech ani výdajích nezměnilo?
2) Může mne následně žalovat za neuhrazení výživného, přestože dále sdílíme společnou domácnost a v podstatě se nic v našich příjmech ani výdajích nezměnilo?
3) Mám si zažádat přes soud o to, aby mi bývalá manželka přispívala na domácnost?
Děkuji, LC

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »