výpověď a nabídnuta jiná práce - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď a nabídnuta jiná práce

kytka, 26.05.2010 15:07:19

Dobrý den,
můj zaměstnavatel končí svoji činnost k 30.6.10. Nabídl mi jinou práci pro firmu, kterou také vlastní, ale za 1/2plat a zkr. úvazek. Jsem povinna tuto práci přijmout? Nebo mám nárok na odstupné, a pokud by to bylo dohodou, jako že předpokládám, že to zaměstnavatel bude chtít,mám také nárok na odstupné?

Re: výpověď a nabídnuta jiná práce

Ivana Zezulová, 06.06.2010 22:16:51

Dobrý den,

dá-li Vám zaměstnavatel výpověď z důvodu zrušení zaměstnavatele (nebo jeho části) podle § 52, písm. a nebo dohodnete-li se se zaměstnavatelem na rozvázání PP dohodou z téhož důvodu, náleží Vám podle § 67, odst. 1 odstupné ve výši minimálně trojnásobku průměrného výdělku.

U dohody doporučuji trvat na uvedení důvodu (zrušení zaměstnavatele), jinak byste na odstupné nárok neměla. Pro případ dohody zvažte, zda byste neměla požadovat pětinásobek průměrného výdělku (2 měsíce by jinak trvala výpovědní lhůta, během níž by Vás zaměstnavatel v případě, že by pro Vás neměl práci, byl povinen platit průměrem).

Na návrh zaměstnavatele nejste povinna přistupovat. Nedoporučuji ani ukončit stávající pracovní smlouvu a uzavřít novou, protože v nové smlouvě by pravděpodobně byla uvedena zkušební lhůta, během níž by zaměstnavatel mohl PP zrušit bez odstupného.

Podrobněji:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast2h4.aspx

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »