zadržování cizí věci - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zadržování cizí věci

Radka Kokešová, 20.05.2010 09:53:36

Dobrý den, chci se zeptat. Půjčila jsem svému známému kolo, ten byl v té době ubytovaný v podnájmu u třetí osoby. Která kolo zadržela kvůli údajnému dluhu na nájmu. Vše jsem oznámila na policii, ta však věc předala dále. Protože nemám ke kolu již účtenku a nevím výrobní číslo. Přesto jsem doložila alespoň jeho fotografii, popis jak vypadá a mám též klíček od jeho řetězu. Byla jsem na Městském úřadě k podání nějakého bližšího vysvětlení. Ale nic nového jsem poskytnout nemohla. Bylo mi zděleno, že věc se možná postoupí až k soudnímu řízení. Můžete mi prosím sdělit jestli je tento postup správný a co vše je potřeba případně doložit, aby mi bylo kolo vráceno. Děkuji Kokešová

Re: zadržování cizí věci

ja osobne, 27.05.2010 16:24:02

Nejlépe nákupní doklad nebo záruční list s výrobním číslem toho kola. Jestli bude ale ten tvůj známej tvrdit, že to kolo koupil a ne že ho má půjčené, tak máš smůlu. U půjčky máš mít buď písemnou smlouvu anebo alespoň svědka.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »