nárok na dovolenou ve výpovědi - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nárok na dovolenou ve výpovědi

Vendula Pospisilova, 18.05.2010 09:32:11

moje zaměstnankyně podala k 30.4. výpověď, kterou jsem přijala. Poté začala nárokovat dovolenou, kterou ještě měla z loňského roku plus příděl dovolené letošní. Mylně mě informovala, že má nárok na 10 dní, což jsem si neověřila, a dovolenku jí podepsala. Když jsem zjistila, že má nárok pouze na 7,5 dne, poslala jsem jí dopis o tomto ji informující a s požadavkem o opětovný návrat na pracoviště. Toto odmítla s tím, že má ode mě podepsanou dovolenou na 10 dní. Do práce se již nevrátila, po 10 dnech její dovolené jsme podepsaly ( prostřednictvím jejího právníka) výpověď dohodou. Mám jí tedy zaplatit 10 dní dovolené, na které ale ze zákona neměla nárok a to odmítám, mohu jí zaplatit pouze 7,5 dne a zbytek je prostě neplacené volno? Co má v tomto případě větší váhu - dovolená, na kterou má ze zákona nárok, nebo mnou podepsaný papír, že jí uděluji 10 dnů ( byla moje chyba, že jsem si neověřila v tu chvíli, že na ně nárok nemá).
Předem děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »