Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
dne 1.6.2009 jsem uzavřela prac.poměr na Kč 22.000.Po měsíci jsem ale byla nucena jít na nemocenskou (rizikové těhotenství) a od poloviny záři nastoupila na mateřskou.
Letos jsem zažádala zaměstnavatele o čerpání dovolené bezprostředně po ukončení mateřské,ten ale nekomunikoval.Po několika mých písemných žádostí mi na účet poslal jen část mzdy za březen (podotýkám, že mi ani nedal výplatní pásku,nechala jsem si tedy tuto mzdu spočítat od jiné účetní firmy).Napsala jsem mu tedy znovu a přišel mi dopis od jeho právníka.Mzda 22000 prý byla uvedena omylem,ve smlouvě prý mělo být 12000!!!A naopak já mám peníze vrátit!Prý má na to dost svědků. Přísahám, že to není pravda.Je evidentní,že mě chce zastrašit.Mám výplatní pásek z června 09 na 22000,dále mi vyplňoval spoustu formulářů pro sociální správu kvůli rodičovské či nemocenské a všude bylo o něch 22000 a najednou,když chci po něm proplatit skoro po roce dovolenou si vymyslí,že to byla chyba.Jak se můžu bránit?Výpověďí §56?
Dobrý den,
platí to, co máte sjednáno v pracovní smlouvě.
Vyzvěte zaměstnavatele písemně (doporučeným dopisem s doručenkou) k doplacení dlužné náhrady mzdy za řádnou dovolenou a stanovte pro její výplatu rozumnou lhůtu (cca 3 týdny po datu odeslání dopisu). Současně zaměstnavatele uvědomte o tom, že se v případě nutnosti obrátíte s podnětem na porušování Zákoníku práce na příslušný Inspektorát práce, a že se svých nároků budete domáhat i soudní cestou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com