Smlouva - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Smlouva

Jakub Dušek, 11.05.2010 19:45:54

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli když mi nebylo 18 a zaregistroval sem se na stránku, kde se údajně platí za registrování (každý měsíc další poplatek), jestli je ta "smlouva" platná?

Re: Smlouva

Milan Zeman, 12.05.2010 08:14:21

Pokud Vám nebylo 18, máte způsobilost k takovým právním úkonům, které jsou svou povahou přiměřené rozumové a volní vyspělosti odpovídající Vašemu věku. Pokud je Vám například 16 a o registračním poplatku jste předem věděl, pravděpodobně nic nebrání tomu, aby byla smlouva platná.

Jakub Dušek, 12.05.2010 15:17:43

A když sem o poplatku nevěděl? Při důkladném prohledávání serveru jsem našel, že se za registraci platí (bylo o zmíněno jednou strohou větou), ale po tom sem se pídil až potom co mi posali upomínku, že jim dlužím.

Milan Zeman, 12.05.2010 15:25:06

Pokud je tato věta uvedena v pravidlech nebo podmínkách provozování serveru, která jste si mohl předem prostudovat, mají tato pravidla povahu všeobecných smluvních podmínek, jsou součástí smlouvy a tudíž závazné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »