Zrušení trvalého bydliště - vydědění - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Problém se synem

Mária Zachová, 17.11.2008 19:34:25

Dobrý den,

mám syna a ten dluží, kam se podívám. Půjčuje si stále dál, i když to nechápu, jak mu mohou některé instituce půjčovat, když všude dluží. Můj problém, ale je takový to. Máme s manželem rodinný dům a syn u nás nebydlí více než tři roky, ale stále zde má trvalé bydliště, i když jsem ho žádala ať se odhlásí. Bohužel sliby-chyby. Syn se neodhlásil a mne začínají chodit na jeho jméno domů exekuční dopisy. Jednou u nás exekutor byl a zjistil, že syn tady doopravdy nebydlí a že v mém domě nic nevlastní,tak jsem to přežila bez úhony. Ale příště jiný exekutor nemusí být, tak shovívavý. Chci svého syna odhlásit z trvalého bydliště a nechci obtěžovat sousedy, z důvodu svědectví na přestupkové komisi v naší obci a hlavně ta ostuda:-(

Prosím, poraďte, jak syna odhlásit, už mu začínají chodit i soudní obsílky a já nechci na stará kolena skončit na ulici.

S pozdravem

MZ

Re: Problém se synem

Karel Dlouhý, 17.11.2008 19:50:39

Přečtěte si odpovědi, jak se dá žádost o zrušení trvalého bydliště, když se osoba odstěhovala. Nejde o sv+ědectví na přestupkovou komisi, nýbrž svědectví na matriku, že se tam jižý nezdržuje.

"Syn se neodhlásil a mne začínají chodit na jeho jméno domů exekuční dopisy." - Ty dopisy nechodí přece Vám, nýbrž jemu - tedy Vy je nepřebírejte, vracejte je s poznámkou "adresát se odstěhoval", příp. s uvedením jeho nové adresy (pokud ji znáte).

Píšete "a já nechci na stará kolena skončit na ulici". To Vám přece nehrozí, když je rodinný dům Váš.

Odhlášení syna z trvalého pobytu

Dana Jílková, 16.11.2008 18:47:54

Dobrý den,bydlím ve společné domácnosti s dospělým synem. Ten však nikde nepracuje, doma se nezdržuje. Bojím se,že užívá drogy a peníze shání zřejmě různými nekalými způsoby. Již několikrát si vzal zboží na splátky, nebo si vyřídil úvěr. Chci se vyhnout tomu,že případná exekuce, vzhledem k tomu,že máme společné trvalé bydliště, padne na mě. Je možnost zrušit mu trvalý pobyt v mém bytě - mám jej v osobním vlastnictví - když ano, jak mám postupovat? Řeší toto MěÚ - evidence obyvatel?? Děkuji za odpověď.

Re: Odhlášení syna z trvalého pobytu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.11.2008 10:58:07

Dobrý den,
exekuce se týká pouze věcí povinného a jak píšete "na Vás padnout" nemůže. Pokud by se stalo, že exekutor sepíše některé věci ve Vašem vlastnictví, je třeba se bránit žalobou na vyloučení věcí z exekuce, podanou soudu, který exekuci nařídil. Zrušit synovi trvalé bydliště můžete - žádostí podanou na příslušný obecní úřad, matriku.

Zrušení trvalého bydliště - vydědění

Zemánková, 12.01.2008 20:11:44

Nevím, jest-li má můj dotaz souvislost s občanským právem. Naše rodina má však velký problém se synem, který zřejmě bere drogy. Máme strach a podezření, že je zadlužený, aniž bychom věděli kde, nikde nepracuje, nechce s námi komunikovat. Nerespektuje pravidla, která se v rodině dodržují. Máme strach, aby k nám jednoho dne nepřišel exekutor a nezačal lepit nálepky na náš majetek, protože on žádný nemá. Můžete, prosím, poradit, co v takovém případě dělat? Děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »