Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám syna a ten dluží, kam se podívám. Půjčuje si stále dál, i když to nechápu, jak mu mohou některé instituce půjčovat, když všude dluží. Můj problém, ale je takový to. Máme s manželem rodinný dům a syn u nás nebydlí více než tři roky, ale stále zde má trvalé bydliště, i když jsem ho žádala ať se odhlásí. Bohužel sliby-chyby. Syn se neodhlásil a mne začínají chodit na jeho jméno domů exekuční dopisy. Jednou u nás exekutor byl a zjistil, že syn tady doopravdy nebydlí a že v mém domě nic nevlastní,tak jsem to přežila bez úhony. Ale příště jiný exekutor nemusí být, tak shovívavý. Chci svého syna odhlásit z trvalého bydliště a nechci obtěžovat sousedy, z důvodu svědectví na přestupkové komisi v naší obci a hlavně ta ostuda:-(
Prosím, poraďte, jak syna odhlásit, už mu začínají chodit i soudní obsílky a já nechci na stará kolena skončit na ulici.
S pozdravem
MZ
Přečtěte si odpovědi, jak se dá žádost o zrušení trvalého bydliště, když se osoba odstěhovala. Nejde o sv+ědectví na přestupkovou komisi, nýbrž svědectví na matriku, že se tam jižý nezdržuje.
"Syn se neodhlásil a mne začínají chodit na jeho jméno domů exekuční dopisy." - Ty dopisy nechodí přece Vám, nýbrž jemu - tedy Vy je nepřebírejte, vracejte je s poznámkou "adresát se odstěhoval", příp. s uvedením jeho nové adresy (pokud ji znáte).
Píšete "a já nechci na stará kolena skončit na ulici". To Vám přece nehrozí, když je rodinný dům Váš.
Dobrý den,bydlím ve společné domácnosti s dospělým synem. Ten však nikde nepracuje, doma se nezdržuje. Bojím se,že užívá drogy a peníze shání zřejmě různými nekalými způsoby. Již několikrát si vzal zboží na splátky, nebo si vyřídil úvěr. Chci se vyhnout tomu,že případná exekuce, vzhledem k tomu,že máme společné trvalé bydliště, padne na mě. Je možnost zrušit mu trvalý pobyt v mém bytě - mám jej v osobním vlastnictví - když ano, jak mám postupovat? Řeší toto MěÚ - evidence obyvatel?? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
exekuce se týká pouze věcí povinného a jak píšete "na Vás padnout" nemůže. Pokud by se stalo, že exekutor sepíše některé věci ve Vašem vlastnictví, je třeba se bránit žalobou na vyloučení věcí z exekuce, podanou soudu, který exekuci nařídil. Zrušit synovi trvalé bydliště můžete - žádostí podanou na příslušný obecní úřad, matriku.
Nevím, jest-li má můj dotaz souvislost s občanským právem. Naše rodina má však velký problém se synem, který zřejmě bere drogy. Máme strach a podezření, že je zadlužený, aniž bychom věděli kde, nikde nepracuje, nechce s námi komunikovat. Nerespektuje pravidla, která se v rodině dodržují. Máme strach, aby k nám jednoho dne nepřišel exekutor a nezačal lepit nálepky na náš majetek, protože on žádný nemá. Můžete, prosím, poradit, co v takovém případě dělat? Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com