TOP doména Právník.cz (140-170 tisíc unikátních návštěvníků měsíčně!) je na prodej. Konkrétní nabídky zasílejte přes kontaktní formulář.

Diskuze ke článku 'K rozdílům mezi uznáním dluhu a uznáním závazku' - fórum

Klára Spirová  |  20.11.2009  |  diskuze (4)
Jak jsme již v předchozích článcích uvedli, zajišťovací instituty mají v právním řádu důležité místo a plní několik funkcí, ať se již jedná o poskytnutí právní jistoty ve vztahu k věřiteli či kupříkladu funkce preventivní či donucovací ve vztahu k dlužníkovi. V právní úpravě obsažené v občanském a obchodním zákoníku se objevují dva instituty, jež se na první pohled zdají stejné, protože jejich účel je velmi podobný, nicméně při hlubší analýze lze zjistit, že v sobě obsahují řadu vzájemných odlišností.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Upomínka o zaplacení

Václav Bajgar, 02.05.2013 11:35:32

Dobrý den...

Jsem od listopadu v nemocenském stavu a mám pojíštění úvěr u GE MONEY BANK ke dni 30.04.13 mi byla vystavena upomínka na 91.483 kč od agentury zabývyjící se správou , odkupem a řešením pohledávek MEMFIS.CZ chce at do 5 dnů uhradím celou částku.Co mám v tomto případě dělat,děkuji!

darovaci smlouva na movity majetek

jajapaja nnnnnnnn, 19.09.2012 12:01:44

Dobry den jsem duchodce vlastnim nemovitost a nabytek v byte staram se o vnuka kteremu je 27 let a nadelal si plno dluhu ma exekuce a nechce to splacet nepracuje ma u me trvali pobyt mam strach ze mi exekutor neco veme muzu muz naspat darovaci listinu na movity majetek na nemovitost ne neni to tak velky dluh aby mi zabavili nemovitost

PROSÍM O RADU BOJÍM SE ŽE JE TO NAMĚ DALŠÍ PODRAZ

Květoslava Honsová, 18.07.2012 23:27:32

Dobrý den
Obracím se na vás měla jsem pujčku kterou jsem zaplatila sice s problémem ale je zaplacená po té jsem dostala pokutu přes 23 tisíc také jsem je uhradila ,po uhrazení mě bylo zděleno že mám zaplatit 1800kč to jsem také zaplatila ! a poukázku jsem ofotila a zaslala bylo mě řečeno že nic nedostali poukázka byla zaplacená v den kdy beru invalidní důchod tak že 9.7 ten den večer jsem zaslala ofocenou poukázku bylo mě zděleno že jí nedostali tak že jsem si našla odeslané a přeposlala nato mě bylo zasláno toto !

Děkuji za doložení dokladu o zaplacení. Na Vaši adresu bude ještě v nejbližší době doručen příkaz k úhradě nákladů exekuce, který však slouží pouze k vyčíslení nákladů exekuce, již nic neplaťte. Zároveň bude Vaše nemovitost odblokována. Jakmile tento exekuční příkaz nabyde právní moci, exekuční řízení bude pravomocně ukončeno. O tomto budete vyrozuměna opět písemně. PROSÍM O RADU NELÍBÍ SE MĚ TO DĚKUJI kVĚTA

S pozdravem,

Iva Stavinohová
Pověřena soudním exekutorem

Uznání dluhu a uznání závazku

Pavel Kozák, 07.05.2010 20:29:24

je to jen alibistická formalita bankovních institutů a nezáleží na tom, kdo to ve skutečnosti podepíše. Je to strašák na ručitele, a podklad pro fofrsoudy že dlužník něco podepsal. A kdo na to doplatí,kdo jiný než ručitel.Podpis dlužníka kolikrát ani ručitel nezná,a když má podezření že podpisy nejsou si totožné, tak policie se opírá o ručitelský závazek. Tak jaký pak Uznání dluhu a Uznání závazku......

děkuji Kozák

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »