Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Hezký den.
Prosím o Váš názor.Bydlím se svoji rodinou u svých rodičů v rod.domě.Požádala jsem je o přepis nemovitosti do mého vlasnictví s tím,že svého jediného bratra vyplatím(ten v domě nežije).Měla jsem za to,že rodiče určí podmínky-částku k vyplacení-buď "od oka" či nějakým procentem z odhadu.Můj bratr má však na tuto situaci jiný názor.Dle něj já svoji polovinu domu již vlastním jakoby ze zákona a druhou polovinu ( bratrovu ),že defakto odkupuje můj manžel ( 1/podle mého názoru, pokud by to takto bylo, nebylo by to o odhadní,ale tržní ceně nemovitosti, 2/ jak by se asi postupovalo, kdybych byla sama, kdo by pak odkoupil bratrův podíl,abych mohla dům vlastnit? - nelogické pro mne, 3/ mám názor, že v případě vypořádání majetku rodičů i za jejich života,jde o věc výlučně mezi rodiči a jejich dětmi, nikoliv mezi jejich partnery).
Prosím o odpověď a vysvětlení,čí názor a pohled je správný, případně radu.
Děkuji za brzkou odpověď
Jana
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com