Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, stala se mi nemilá situace. Měl jsem do 3 týdnu odevzdat vyplněnou žádost o vyčíslení způsobené škody (nekdo mi rozbil auto a vykradl jej).
Bohužel jsem na to zapomněl a odpověď na žádost jsem neodevzdal v termínu. Koukám že dole je napsáno:
kdo bez dostatečné omluvy neuposlechne příkazu nebo nevyhoví výzvě, které mu byly dány podle tohoto zákona, může být předsedou senátu a v přípravném řízení státním zástupcem nebo policejním orgánem potrestán pořádkovou pokutou do 50 000 Kč.
Mám strach že zaplatím pokutu. Mám mít obavy nebo ne? ROzumím tomu tak že když neodevzdám vyplněnou žádost v termínu, dostanu pokutu. Nebo je to jinak? Již vše píšu a tento týden pujdu zadost odevzdat, je to ale týden po termínu...díky za názory
může být = nemusí, pokutu nedostanete automaticky, proti jejímu udělení se navíc můžete odvolat, pokud odvolání dobře odůvodníte, soud mu zřejmě vyhoví
Rozumím. A jaká je pravděpodobnost, že bych dostal pokutu, když odevzdám toto vyčíslení až po týdnu od lhůty pro podání. tedy s týdenním spožděním? A jaká by mohla být udělena pokuta? Mám z toho celkem obavy....
Záleží na konkrétním soudci, žádnou pravděpodobnost takto obecně nelze stanovit.
Spíše se zeptám jinak, myslíte si, že se budou tímto zaobírat, když jsem byl já ten poškozenej a odevzdal jsem o týden později vyčíslení škody? Kdybych ho neodevzdal tak neřeknu,ale ja ho odevzdal. Myslíte že to budou řešit? Chápete jak to myslím? Odevzdat jsem měl poučení a vyčíslení do 3 týdnů, odebdal jsem je týden po této 3 týdenní lhůtě.... Nebo když někdo neodevdá necé v termínu tak každého řeší nebo mávnou rukou bez ohledu o jakou situaci jde?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com