Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak postupovat v následující situaci. Nastoupila jsem do firmy a získala PS na dobu určitou. Podepsala jsem následně smlouvu novou, ale nyní bylo řečeno, že pokud pracujeme od 1.1.
stáváme se autom. zaměstnancem a PS nedostaneme. Děkuji za odpověď
Dobrý den,
aby mohla být správně zodpovězena Vaše otázka, je potřeba přesně popsat:
u první pracovní smlouvy
- kdy byla sepsána pracovní smlouva,
- jaký datum nástupu do práce byl na pracovní smlouvě uveden a jaký byl druh sjednané práce (jaká funkce)
- do jakého data byla uzavřena pracovní smlouva na dobu určitou
u druhé smlouvy
- co bylo napsané v "nové smlouvě" - opět kdy byla uzavřena, od jakého data, na jakou dobu, jaký byl sjednaný druh práce.
Teprve pak Vám bude možné odpovědět.Zdravím.
Dobrý den, jsem studentem VOŠES a právě pracuji seminární práci o pracovní smlouvě (mimo jiné) na vašich stránkách jsem našel návrh pracovní smlouvy (nalezitosti-pracovni-smlouvy) v němž jste dvakrát odkázali na §242 odst. 1 což je § Přestávky na kojení. Možná je to mnou ale nepochopil jsem vazbu v jaké je to použito, popravdě mi to moc nedávalo smysl. Chtěl bych vás poprostit o vysvětlení děkuji.
Dobrý den, jestliže píšete seminárku na téma pracovního práva, pak asi víte, že od 1.1.2007 je účinný nový zákoník práce č. 262/2006 Sb. Ustanovení, o kterých se zmiňujete vychází ze starého zákoníku práce č. 65/1965 Sb. (který byl zrušen a již neplatí). §242 řeší v novém zákoníku úplně jiné záležitosti, než tentýž § ve starém zákoníku. Jde o to, že článek byl sepsán a publikován ještě v době účinnosti starého ZP.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com