E-mailová dohoda, neuzavřená smlouva - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

E-mailová dohoda, neuzavřená smlouva

Lucie Kubíková, 07.04.2010 22:09:26

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Věci se mají takto: Chtěli jsme si objednat chatu na víkend. Zažádala jsem tedy klasicky prostřednictvím emailu o rezervaci termínu, dostala jsem od majitele odpověď, že chatu máme zarezervovanou jen v případě, že zašleme do týdne zálohu na uvedený účet. Bohužel ale jsme se nakonec rozhodli na chatu nejet, zálohu jsme tedy neposlali, ale termín jsme taky neodvolali (zkoušela jsem volat, ale majitel mi telefon nezvedal). Teď, asi po měsíci a půl od nezávazné objednávky, mi přišel email, kde se po nás majitel dožaduje 20% z částky jako storno poplatek. Ovšem jeho obchodních podmínek jsem se nedohledala a o těchto 20% nemá nikde napsanou ani čárku. Žádnou přímou dohodu jsem s vlastníkem chaty neuzavřela, natožpak smlouvu, ale majitel tvrdí, že má na tuto částku právo. Má pravdu? Jak mám dále postupovat? Předem moc děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »