Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,prosila bych o radu:
Jsem v rozvodovém řízení,nyní žiju s přítelem se kterým máme syna, v pronajatém bytě.Během manželství jsme si díky manželovi nadělaly dluhy,on má na své jméno 3 půjčky a já totéž.Bohužel já už mám na své jméno u jedné z nich uvalenou exekuci,kde mi z mateřské strhávají určitou částku.Ty další 2 budou u exekuce co nevidět.Když jsem volala na exekuční a ptala se proč to strhávají jen mně a manželovi ne,tak mi bylo zděleno že on s tím nemá nic společného,jelikož ty úvěry mám na své jméno.Manžel v současné době nemá vyřízenou změnu trvalého pobytu a je stále nahlášen na bývalém bytě,který je již prodaný..Podniká a tak prý na něj nemůžou.Moje dotazy zní:
1)jak mám postupovat při rozvodu ohledně dluhů,máme jít se vším na půl nebo si každý zaplatí to co je na jeho jméno.dohoda je již podaná,ale dluhy tam nejsou zapsány.
2)chceme se s přítelem vzít ale nechci aby pak šli i po něm a zabrali nám jeho majetek.Proto moc prosím o radu.Předem děkuji
Závazky vzniklé za trvání manželství jsou součástí SJM a při rozvodu se manželé o jejich osudu dohodnou nebo se dělí rovným dílem.
Pokud znovu vstoupíte do manželství, Vaše závazky se nestanou součástí SJM, ovšem při případné exekuci bude Váš manžel dokazovat, že se jedná o jeho majetek, neboť exekutor zabaví věci o nichž předpokládá, že jsou ve vlastnictví povinného.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com