Náhrada škody - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Náhrada škody

Tomáš Laštůvka, 08.02.2010 18:51:45

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mi může zaměstnavatel nařídit náhradu škody za ztracenou tržbu. Tržba se v naší firmě dává do trezoru, kam má přístup majitel, účetní, tři prodavačky a já. Tržby které se ztratili byli vždy od kolegyně, která pracuje se mnou na kase a první se dokonce ztratila v době, kdy jsem byl na dovolené.

Dále bych se chtěl zeptat zda mohu požádat zaměstnavatele o prošetření případu Policií ČR ( jedná se o částku cca 35000,- ) a pokud by odmítl, zda mohu Policii zavolat sám.

Děkuji za odpověď

Re: Náhrada škody

Karel Dlouhý, 08.02.2010 19:21:37

Máte podepsanou hmotnou odpovědnost nebo ne? Jak je řešeno odevzdávání tržeb? Přece ji musíte někomu odevzdat a tím Vaše starost končí.
Jak zaměstnavatel prokáže, že jste škodu způsobil právě Vy a v jaké výši?
Nic neplaťte, nechte zaměstnavatele, ať podá žalobu k soudu a prokáže Vaši vinu.
Ano, pokud došlo ke krádeži (zpronevěře), Policii se to mělo hlásit.

Tomáš Laštůvka, 08.02.2010 19:38:36

Hmotnou odpovědnost mám, tím způsobem, že je vypsáná přímo ve smlouvě třemi odstavci a ani jeden neurčuje druh hmotné odpovědnosti ( nikde není vypsáno, na co se vztahuje ).
Tržba se ve firmě odevzdává tím způsobem, že se dá do obálky, která se zalepí a poté se odnese do trezoru.

Karel Dlouhý, 08.02.2010 20:58:46

"Tržba se ve firmě odevzdává tím způsobem, že se dá do obálky, která se zalepí a poté se odnese do trezoru"
Tak v čem je problém - pokud to takto každý tak udělal, tak potom nemůže za to, co se s těmi penězi (když do trezoru má přístup několik lidí) stane ?

Čili vymyšlené je to špatně, ale to je chyba zaměstnavatele.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »