Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mi může zaměstnavatel nařídit náhradu škody za ztracenou tržbu. Tržba se v naší firmě dává do trezoru, kam má přístup majitel, účetní, tři prodavačky a já. Tržby které se ztratili byli vždy od kolegyně, která pracuje se mnou na kase a první se dokonce ztratila v době, kdy jsem byl na dovolené.
Dále bych se chtěl zeptat zda mohu požádat zaměstnavatele o prošetření případu Policií ČR ( jedná se o částku cca 35000,- ) a pokud by odmítl, zda mohu Policii zavolat sám.
Děkuji za odpověď
Máte podepsanou hmotnou odpovědnost nebo ne? Jak je řešeno odevzdávání tržeb? Přece ji musíte někomu odevzdat a tím Vaše starost končí.
Jak zaměstnavatel prokáže, že jste škodu způsobil právě Vy a v jaké výši?
Nic neplaťte, nechte zaměstnavatele, ať podá žalobu k soudu a prokáže Vaši vinu.
Ano, pokud došlo ke krádeži (zpronevěře), Policii se to mělo hlásit.
Hmotnou odpovědnost mám, tím způsobem, že je vypsáná přímo ve smlouvě třemi odstavci a ani jeden neurčuje druh hmotné odpovědnosti ( nikde není vypsáno, na co se vztahuje ).
Tržba se ve firmě odevzdává tím způsobem, že se dá do obálky, která se zalepí a poté se odnese do trezoru.
"Tržba se ve firmě odevzdává tím způsobem, že se dá do obálky, která se zalepí a poté se odnese do trezoru"
Tak v čem je problém - pokud to takto každý tak udělal, tak potom nemůže za to, co se s těmi penězi (když do trezoru má přístup několik lidí) stane ?
Čili vymyšlené je to špatně, ale to je chyba zaměstnavatele.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com