Nezaplacené zboží - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nezaplacené zboží

Bohumír, 31.01.2010 16:55:50

Vážená paní magistro,

dovolte prosím, abych se touto cestou zeptal na jeden praktický případ. Řeším problém s pohledávkou. Stručně shrnu, že jsem kupujícímu dodal zboží, přičemž jsme byli domluveni, že on za něj zaplatí po převzetí a překontrolování jeho stavu. Věc si objednal elektronicky, e-mail se všemi podstatnými náležitostmi (popis zboží, kupní cena, ujednání o platbě), který mi on coby objednávku poslal, mám k dispozici. Jsem fyzická osoba - občan. Jak mám postupovat? Mám ho vyzvat k platbě písemně? Nebo se rovnou obrátit na policii, protože byla takto naplněna skutková podstata neoprávněného používání cizí věci?
Děkuji.

Pěkný den

Re: Nezaplacené zboží

Petra Janátová, 01.02.2010 14:51:06

Dobrý den, pokud je již pohledávka splatná, můžete nejprve dlužníka písemně vyzvat, aby dlužnou částku uhradil do zadaného data. Jestliže tak neučiní, můžete buď od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení zboží, nebo podat k soudu žalobu, kde budete požadovat, aby Vám byla kupní cena uhrazena.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »