Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím o radu. Na základě soudního rozhodnutí mi měl dlužník zaplatit dlužnou částku včetně úroků a soudní výlohy, ale po několika letech poslal pouze částku přibližně ve výši dluhu, ale v té době již úroky činily zhruba čtyřnásobek původního dluhu. Příští rok uplyne promlčecí doba. Chtěl bych podat k soudu návrh na výkon rozhodnutí formou srážky ze mzdy. Mohu ho podat sám, nebo je nutné podání prostřednictvím právního zástupce? Jak bych měl postupovat, co musí takový návrh obsahovat? Děkuji za radu.
Dobrý den. Jsem nucen podat žalobu ohledně dlužné částky 200 tisíc na jeden manželský pár. chtěl bych se zeptat když žalobu podám a u soudu uspěju a žalovaní i po vynesení rozhodnutí soudu částku neuhradí přejde to automaticky na exekutory ?Dale je nebo neni pravda ze exekutori muzou vyhamat penize i po pribuznejch zalovanych ? Treba rodicu ?. A asi nejdulezitejsi cast. Kdyz uz jednou tu zalobu podam pujde potom soud s exeturoma dokud mi lidi dluh nesplatí ? Mam strach aby i po podání žaloby po urcitem case kdyz by bylo neuspesne vymahani penez soud od toho upustil. Jsem trpelivej clovek. Ja klidne budu souhlasit s vymahanim castky 50 let. :-) Děkuji moc za vas cas a odpoved.
Dobrý den,
nejprve podáte žalobu na plnění a na jejím základě soud rozhodne. Následně, pokud dlužník stále nezaplatí, podáte návrh na výkon rozhodnutí (exekuci). V tomto návrhu soudu sdělíte, jakým způsobem má výkon rozhodnutí probíhat (prodej movitého majetku, přikázáním pohledávky z účtu u peněžního ústavu, srážky ze mzdy...). Pokud Vámi vybraným způsobem nebude Vaše pohledávka zcela uspokojena, musíte podat nový návrh. Při výkonu rozhodnutí prodejem movitých věcí se do výkonu rozhodnutí sepisuje veškerý majetek, o němž se exekutor domnívá, že náleží povinnému (tedy může jít i o majetek, který se nachází např. u rodičů dlužníka). Nicméně dluh musí hradit pouze povinný, nikoli jeho příbuzní - ti mohou jen ze své vlastní vůle).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com