Kopírování obrázků na webových stránkách - fórum

Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kopírování obrázků na webových stránkách

Martina Pacourková, 29.01.2010 16:20:11

Pro své webové stránky jsem si sama vytvořila obrázky, abych se nedostala do problémů, že někomu kopíruji obrázky. Tyto obrázky jsem si opatřila svým vlastním podpisem Packa. Po nějakém čase jsem narazila na okopírované články i s obrázky na 2 jiných webovkách. Ihned jsem kontaktovala provozovatele těchto dvou stránek. Na jednom reagovali vstřícně a velmi ochotně a druhý den byl web zablokován. Druhý provozoval neustále vyžadoval z mé strany dokázání autorství. Následovně jsem jim poslala zvětšenou originální verzi jednoho obrázku, protože na web je zmenšuji. Také jsem jim zasílala i zdrojový kód okopírovaného webu, kde je jasně vidět adresa obrázků směřujících na můj web. Také při zobrazení vlastností obrázků se zobrazí adresa směřující k mému webu. A web je i nadále po 14 dnech přístupný veřejnosti, přitom se ve svých podmínkách uživalů zmiňují o tom, že chrání autorská práva. Proto bych se chtěla zeptat, jak nadále postupovat.

Re: Kopírování obrázků na webových stránkách

Karel kratochvíl, 09.08.2010 21:52:03

Ahoj, bohužel ti řeknu že stím nic nenaděláš, protože pokuď ten člověk na nich nevydělává není to trestné...

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »