Je dluh z pokuty soucasti SJM? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Je dluh z pokuty soucasti SJM?

Hana.P., 27.01.2010 14:54:16

Dobrý den,

potřebuji radu v zapeklité situaci. Exekutor vymáhá na manželovi dluhy vzniklé udělenou pokutou od dopravního odboru města. Jelikož má manžel i jiné dluhy s dřívějška máme mezi sebou uzavřenou před notářem smlouvu o zúžení SJM.

Problém je ale v tom, že exekutor se snaží postavit situaci tak, že tento dluh vznikl za trvání manželství a protože oprávněný (v tomto případě odbor finanční daného města) nebyl seznámen s obsahem naší smlouvy, tak tento dluh včetně nákladů naexekuci je i mým dluhem jako součást SJM a i já mám povinnost podílet se na jeho placení a to společně a nerozdílně.

Problém je ale v tom, že nikde nefiguruji zatím jako účastník řízení. Odbor finanční údajně vymáhá jen po poplatníkovi, protože se řídí zákonem o dane, nebo podle něčeho podobného. Problém je, že mám obavu, že mě exekutor přibere jako účastníka řízení a pak zkásne mě. Nevíte jak je to doopravdy a jak to řešit?

S pozdravem

H.P.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »