Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak dlouhá je doba na ohlášení úrazu, který se mi stal na veřejném prostranství a jestli musím mít nějakého svědka. Jedná se o to, že když jsem se tento čtvrtek vracela večer z práce, jednalo se o zkratku přes hřbitov (Krematorium Motol), tak jsem zde uklouzla na náledí. Všimli si toho kolemjdoucí, kteří mi pomohli dojít ke vchodu hřbitova (bohužel je neznám). V tu chvíli mě vůbec nenapadlo cokoliv ohlašovat např. na vrátnici, protože jsem v tu chvíli měla starost jak dojdu domů... Druhý den mě noha bolela ještě více, takže jsem se nechala odvézt k lékaři, který mi dal sádru... V pondělí jsem volala na Krematorium Motol s tím co se mi stalo, ale protože jsem prý nic ihned nenahlásila na vrátnici a napřišla jsem tam se svědkem, tak to nechtějí vůbec řešit...
Předem děkuji za rychlou odpověď
Dobrý den, podle občanského zákoníku se právo na náhradu škody promlčí po dvou letech. Ve Vašem případě se však domnívám, že jen těžko dokážete, že se úraz stal právě na tomto místě a že tento prostor byl neupravený. Měla jste si zajistit svědky a případně vše zdokumentovat (alespoň na mobilní telefon).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com